alma

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díszkertész alosztálya egyhangúan elhatározta, hogy kampányt indít a nagyobb, hazai termesztésű és előállítású dísznövények szélesebb körben történő megismertetése és felhasználása érdekében.
Szellem almák „teremtek” a fákon az időjárásnak köszönhetően.
Az Agrárminisztérium partnere kíván lenni az almatermelőknek az almapiaci helyzet megoldásában
Kevés az öntözött ültetvény, de terjed az ökogazdálkodás és a hozzáértés
Széles körben kezd teret nyerni a Green Has Italia lomb- és öntöző-műtrágyáinak kínálata.
A Tojásszövetség és a TÉT Platform a gyerekek hiányos, helytelen reggelizési szokásaira javasol megoldást, ami egyúttal a tojásfogyasztás emelkedését is jelentené.
A felvásárlók és a termelők megegyezését követően csütörtökön reggel megkezdődött az ipari alma beszállítása a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei feldolgozóüzemekbe
A környező országokban bevett áraktól eltérően méltatlanul alacsony, 13 forintos áron veszi át a magyar almát az északkelet-magyarországi termelőktől az osztrák felvásárló.
Nagyszüleink gyümölcsösének nagy múltú fajtája, a fekete tányéralma lett az Év gyümölcsfajtája.
A Pihenőkereszt néven ismert, Sopron városa fölé magasodó domboldalon helyezkedik el a Taschner Borház...
„…a termőföldet unokáinktól kaptuk kölcsön”
Az elmúlt években a gyümölcstermelők már megszokhatták, hogy a Holland Alma Kft. Gyümölcsfaiskolája a nyári hónapokban ismeretterjesztő rendezvényeket szervez
Tavaly év elején lépett életbe a módosított földforgalmi törvény.
Májusi lapszámunkkal egy körutazásra invitálom önöket. Kezdjük egy jó nagy körrel: még egy tájékozott szépségkirálynő-jelölt is tudja, hogy a globális felmelegedés és a világbéke a legégetőbb probléma a világon. A klímaváltozás hatásaira, mezőgazdaságot érintő következményeire mi valóban kíváncsiak voltunk. Majd szűkítve a kört, körbejártuk az EU tavalyi növényvédelmi tevékenységeit, olyan megállókon elidőzve, mint az endokrin-rombolók, a neonikotinoidok, valamint a mégsem rákkeltő glifozát. Sokkal vidámabb megállónk is volt, amikor a párizsi utcákon és az Eiffel-torony lábánál lestünk be a legsikeresebb mezőgépészeink élményeibe. Egész közel voltunk már a mindennapjainkhoz, mikor a gyümölcsösben járva az alma- és körtefák kórokozóiról beszélgettünk, vagy épp a biokertben ólálkodtunk. Jártunk ültetvényerdőben, kertészetben, de a végén mégiscsak a talajon kötöttünk ki, sőt szokásunkhoz híven mikrobiológiai közelségből szemléltük.
Nagyszabású rendezvényt tartott a Holland Alma Kft. Gyümölcsfaiskola, a Biocont Kft és Naturalma ZRt. A házigazda elmondta, hogy hozzávetőlegesen száz látogatóra számítottak, végül kétszáz fő felett alakult a regisztráltak száma.
Új fajtajelölteket mutatott be a hazai élelmiszerhivatal
Az egykoron gyümölcséért és faanyagáért egyaránt közkedvelt vadalma győzedelmeskedett...
A Cuproxat FW hazai bevezetése 1993-ban új kategóriát teremtett a rézkészítmények piacán. A hárombázisú réz-szulfát hatóanyag már önmagában egyedivé tette a terméket, az újdonság erejét pedig tovább fokozta a rendkívül kis szemcseméret és a folyékony szerforma együttese.
A lisztharmat már most igen erős fertőzést mutat egyes almafajtákon. Az almatermesztők tapasztalhatják, hogy az almáskertek állapota kitűnő, az almafák jól teleltek. Sajnos a kórokozók és a kártevők is “jól érzik magukat” a jelenlegi időjárási feltételek között.