alma

A Tojásszövetség és a TÉT Platform a gyerekek hiányos, helytelen reggelizési szokásaira javasol megoldást, ami egyúttal a tojásfogyasztás emelkedését is jelentené.
A felvásárlók és a termelők megegyezését követően csütörtökön reggel megkezdődött az ipari alma beszállítása a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei feldolgozóüzemekbe
A környező országokban bevett áraktól eltérően méltatlanul alacsony, 13 forintos áron veszi át a magyar almát az északkelet-magyarországi termelőktől az osztrák felvásárló.
Nagyszüleink gyümölcsösének nagy múltú fajtája, a fekete tányéralma lett az Év gyümölcsfajtája.
A Pihenőkereszt néven ismert, Sopron városa fölé magasodó domboldalon helyezkedik el a Taschner Borház...
„…a termőföldet unokáinktól kaptuk kölcsön”
Az elmúlt években a gyümölcstermelők már megszokhatták, hogy a Holland Alma Kft. Gyümölcsfaiskolája a nyári hónapokban ismeretterjesztő rendezvényeket szervez
Tavaly év elején lépett életbe a módosított földforgalmi törvény.
Májusi lapszámunkkal egy körutazásra invitálom önöket. Kezdjük egy jó nagy körrel: még egy tájékozott szépségkirálynő-jelölt is tudja, hogy a globális felmelegedés és a világbéke a legégetőbb probléma a világon. A klímaváltozás hatásaira, mezőgazdaságot érintő következményeire mi valóban kíváncsiak voltunk. Majd szűkítve a kört, körbejártuk az EU tavalyi növényvédelmi tevékenységeit, olyan megállókon elidőzve, mint az endokrin-rombolók, a neonikotinoidok, valamint a mégsem rákkeltő glifozát. Sokkal vidámabb megállónk is volt, amikor a párizsi utcákon és az Eiffel-torony lábánál lestünk be a legsikeresebb mezőgépészeink élményeibe. Egész közel voltunk már a mindennapjainkhoz, mikor a gyümölcsösben járva az alma- és körtefák kórokozóiról beszélgettünk, vagy épp a biokertben ólálkodtunk. Jártunk ültetvényerdőben, kertészetben, de a végén mégiscsak a talajon kötöttünk ki, sőt szokásunkhoz híven mikrobiológiai közelségből szemléltük.
Nagyszabású rendezvényt tartott a Holland Alma Kft. Gyümölcsfaiskola, a Biocont Kft és Naturalma ZRt. A házigazda elmondta, hogy hozzávetőlegesen száz látogatóra számítottak, végül kétszáz fő felett alakult a regisztráltak száma.
Új fajtajelölteket mutatott be a hazai élelmiszerhivatal
Az egykoron gyümölcséért és faanyagáért egyaránt közkedvelt vadalma győzedelmeskedett...
A Cuproxat FW hazai bevezetése 1993-ban új kategóriát teremtett a rézkészítmények piacán. A hárombázisú réz-szulfát hatóanyag már önmagában egyedivé tette a terméket, az újdonság erejét pedig tovább fokozta a rendkívül kis szemcseméret és a folyékony szerforma együttese.
A lisztharmat már most igen erős fertőzést mutat egyes almafajtákon. Az almatermesztők tapasztalhatják, hogy az almáskertek állapota kitűnő, az almafák jól teleltek. Sajnos a kórokozók és a kártevők is “jól érzik magukat” a jelenlegi időjárási feltételek között.
A növényvédő szerek forgalomba hozataláról szóló 1107/2009/EK rendelet 21. cikke alapján, egy hatóanyag jóváhagyását felül kell vizsgálni, amennyiben új tudományos és műszaki ismeretek vagy monitoring adatok állnak rendelkezésre.
DuPont Fontelis gombaölő szer
Nyíregyháza és Debrecen között, a Nyírség Hajdúság felé eső peremén fekvő Újfehértón lévő Gyümölcstermesztési Kutatóintézet kiadványaival, rendezvényeivel és szakmai...
A Demo Trade Kft., Fruit Consulting Kft. szervezésével és az olasz Salvi faiskola támogatásával 35 szabolcsi termelő vehetett részt egy két napos tanulmányi úton.
Már szaporítják az ellenálló, zamatos hazai új almákat