aszály

A gazdálkodó termelők számára egyre nagyobb kihívást jelent a Föld vízrendszerének irányítása a kukorica terméshozamának optimalizálása érdekében.
Jelenleg a legkritikusabb gond, hogy a Föld növekvő népességszáma és a fogyasztásösztönzés együttes hatására bolygónkon az élet egyre nagyobb veszélybe kerül.
Az Agrárminisztérium felhívja a 2018. kárenyhítési évben aszálykárt szenvedett termelők figyelmét, hogy megjelent az agrárminiszter aszályközleménye, adta hírül az AM Sajtóiroda.
A szerves anyag tartalom csökkenése minden esetben, amikor művelésiág-váltás történik, szinte azonnal elkezdődik (pl.: gyepből vagy erdőből szántó...
Az agrárkár-enyhítési rendszerben tagsággal rendelkező termelőknek 2018. szeptember 15-ig meg kell fizetniük...
Csaknem ezermilliárd forintnyi kárt szenved el idén a német mezőgazdaság a csapadékszegény időjárás miatt.
A klímaváltozás következtében várható kevesebb csapadék, valamint a száraz időszakok hosszának növekedése és a hőmérséklet emelkedése miatt a...
A talajok savanyodása több szempontból is befolyásolja a növénytermesztés sikerét. Egyrészt a pH érték csökkenésével megváltozik a talajban lévő –...
Aszálymonitoring, azaz adatalapú aszály- és belvízkezelés A klímaváltozással kapcsolatos veszélyek közül először a vízhiánnyal kell megküzdenünk.
Így fokozhatjuk a kukorica aszálytűrő képességét.
A szélsőséges időjárás a kukorica termékenyülését ezáltal a hozamot nagy mértékben tudja befolyásolni. Az ilyenkor jelentkező hőstressz, aszály...
Készüljön fel a belvíz elleni védelemre és a nyári aszályra! Most engedményes áron megkaphatja ezekhez a gépeket!
A humánerőforrás kiváltása és a hatékonyságnövelés a legfontosabb fejlesztési célok
Olajosnövényeink, így a napraforgó pozíciója több év átlagában is jónak mondható a terménypiacon
A tavalyi kiváló termésből kiindulva a termelők az új szezonban ismét nagy kedvvel készültek a repce vetéséhez.
A klímaváltozás, a talaj- és a talajvízszennyezések hatására vízkészleteink drasztikusan csökkennek
Az elmúlt években egyre jobban érzékeljük a klíma­változás hatásait. Elég csak arra gondolni, hogy a tartós téli hótakaró és annak vízmegtartó képessége az utób­bi években jelentősen csökkent. Azt már mindenki tudja, hogy a szélsősé­gek nőnek és lokalizálódnak, mind a hőmérséklet, mind pedig a csapadék vonatkozásában. Az átlagos évi csapadék is sokkal nagyobb intenzitással, egyenetleneb­bül jelentkezik, mint korábban.
Az aszály és vízhiány kérdéseiről, a fenntartható vízgazdálkodás jövőjéről tárgyaltak az uniós környezetvédelmi tárcavezetők a szlovák elnökség kezdeményezésére 2016. július 11-én, Pozsonyban.
Az OPTYSIL, mely egy szilícium alapú antistressz hatású biostimulációs készítmény megvédi a növényeket a stresszhatások ellen és biztosítja a megfelelő fejlődésüket.