baktériumok

Irányított mikrobiológiai technológia az istállótól a szántóföldig
A szarvasmarhafajban az optimális és a semleges hőmérsékleti zóna eléggé tág intervallumú (-15-től +20 °C-ig), de júniustól szeptemberig sok esetben...
Amikor állománykezelésről beszélünk, alapesetben a már kikelt növényállományunk egészének permetezéssel történő növényvédőszer-kijuttatását értjük....
Van biológiai alapú válasz a növénykórokozók visszaszorítására
A lucerna termesztését Magyarországon Tessedik Sámuel honosította meg 1768-ban. A fenntartható gazdálkodás fontos pillangós növénye, növeli a talajok...
Mennyire hatékony a biológiai védelem?
A tápelemek között a nitrogén kapcsolata a legszorosabb a termésmennyiséggel, így pótlása a modern mezőgazdaságban megkerülhetetlen.
A Magyar Talajbaktérium-Gyártók és -Forgalmazók elkötelezett hívei a termelők ismereteinek bővítésében való szerepvállalásnak.
Minőségi termesztőközeg, maximális tápanyagellátás fertőzésmentes környezet
Kórokozók és a stressztűrő-képesség
A 2017. év egy szélsőségekkel tűzdelt évjáratnak mondható a szójatermesztés tekintetében.
A napraforgó a búza és a kukorica után a harmadik legnagyobb területen termesztett növényünk. Évenkénti vetésterülete az utóbbi időben több, mint 700 ezer ha körül alakult.
A silókukorica kiinduló tejsavtermelő baktérium, élesztő-, és penészgombáiról
A klímaváltozás, a talaj- és a talajvízszennyezések hatására vízkészleteink drasztikusan csökkennek
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy amit nem érzékelünk, vagy nem látunk, az nem is létezik. Sokan így vannak a talajjal is. Nem ritka az olyan vélemény, hogy a talaj...
-