betegség

A betegség a káposztatermelők körében már régóta ismert, ám őszi káposztarepcében érdemi hazai előfordulását tavaly őszig nem publikálták. A régióra...
Választás előtt, illetve nevelés során a malacok, a borjak és a kiskérődzők esetében is gyakran előfordulhatnak olyan folyadékvesztéssel járó...
A májusi kalászos növényvédelem elsődleges feladata megóvni a kalászt és a felső levélemeleteket a tenyészidőszak hátralévő részében
A törekvések és adottságok ellenére komoly akadályai vannak a kilábalásnak
Az Acanto® Plus nagy hatékonyságú, 2 hatóanyagot tartalmazó, eltérő hatásmechanizmusú szisztémikus gombaölő szer, amely preventív (megelőző) és...
Mert elpusztítják a kórokozókat, késleltetik a szövetek öregedését, és javítják a minőségi mutatókat. Ahhoz, hogy egységes, homogén minőségű termény...
A betegségek elleni védekezés az intenzív napraforgó-termesztés része
Kaloda, mobil folyosó, körültekintő eljárás a telepi élet zavartalansága mellett
Van biológiai alapú válasz a növénykórokozók visszaszorítására
A kalászos növényvédelmét meghatározza a termesztési cél, az évjárat és a helyi sajátosságok. A fajta fogékonysága pedig meghatározza a stratégiát. A...
Van megoldás burgonyavírus ellen
1. rész: „Csak a változás állandó – a homeosztázisról”
Pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot, gyengeséget, kimerültséget, szomjúságot, illetve szédülést okozhat az a fűszerkömény...
A búza nitrogénigénye és a nitrogénformák hasznosulása
Mennyire hatékony a biológiai védelem?
Napraforgó esetében tapasztalhatjuk a legnagyobb terméskiesést a gombabetegségek miatt csapadékos évjáratban, a termés akár 50-100%-át is...
Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) megjelenése óta az európai kontinensen és hazánkban is a szántóföldi növénytermesztés gyomirtásának...
A gyulladásos bélbetegségek gyakoriságának emelkedése az utóbbi évtizedekben ijesztő méreteket öltött nemcsak hazánkban, de az egész nyugati...
Javaslatok és szükségletek a stabil növekedéshez
A szőlő egyike a legrégebbi kultúrnövényeinknek. Hazánkban a történelmi borvidékeken több mint 2000 éve folyik szőlőművelés. Magyarország szőlőtermesztése a szőlő-borágazat miatt napjainkban is igen jelentős, annak ellenére, hogy 2003 óta 15,1%-kal csökkent a szőlő-termőterületünk...