bor

Az elmúlt években egyre hangsúlyosabbá vált a szántóföldi növények termesztése során a lombtrágyázás
Márpedig ha a világ legdrágább borát kóstolod, akkor ennyi lesz a számlád.
…méghozzá nem is akármilyen: borászati, állattartási, halgazdálkodási és szakoktatási téren is.
A hagyományos és az innovatív technológia teszi világszerte sikeressé a szigetcsépi Gál família borait.
A borosüveg címkék szerepe napjainkban sokkal fontosabb, mint valaha: a rosszul megválasztott és kivitelezett darabok nem érhetik el a szükséges és elvárt hatást.
Az ágazat jövője szempontjából a szőlőültetvények telepítését a Kormány stratégiai fontosságúnak tartja, hiszen kiváló minőségi bor csak magas minőségű szőlőből készíthető
Ahogyan szinte minden évben, idén is a világ egyik legismertebb magyar nemesítésű hibridszőlőfajtájájával, a Csabagyöngyével kezdődik a szüret.
Ahhoz, hogy a repce jól induljon, a nitrogén, foszfor, kalcium mellett – különösen a kezdeti fejlődéshez – sok káliumra van szüksége az optimális...
Világviszonylatban is egyedülállóan nagy kínálat
A DIAGNOSTICUM Zrt. mintegy 879 millió forintos támogatással létesített Szerencsen egy NMR (Mágneses Magrezonancia Spektroszkópia) technológiával felszerelt új borászati laboratóriumot, és készíti el a Magyar Borok Eredetmintázati Térképét.
Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről a tizenhetedik alkalommal rendezett Országos Syngenta Borversenyre.
Nemzetközi Nagydíjjá nőtte ki magát a kiskőrösi Kadarka Borverseny, amelyet idén március 23-án rendeznek meg.
61 ország 300 régiójából érkező borok és borászok, összesen 6.700 kiállító fogadja a látogatókat Düsseldorfban március 18 és 20. között.
A napraforgó kálium iránti igénye különösen magas. A vegetációs időben egy jól fejlett állomány képes 300-400 kg K2O-t is felvenni hektáronként....
„Aki a ’legjobbról’ beszél, az máris vétkes a túlzó beszédben"
A Pihenőkereszt néven ismert, Sopron városa fölé magasodó domboldalon helyezkedik el a Taschner Borház...
„…én a szőlővel kelek, a borral fekszem”
„…nem változott semmi. Csak most növényt takarmányozok”
„…a bor nem más, mint a természet és az ember örök párbeszéde”