élelmiszer

A könnyed saláták egyik népszerű összetevőjét, a koktélparadicsomokat vizsgálta legújabb Szupermenta projektjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Az élelmiszer-pazarlás témakörével évek óta foglalkozik az AKI.
Augusztus közepén egymást érik az agrárbemutatók: Hajdú-Bihar megyében kettőt, Baranyában egy nagyszabású eseményt rendeznek meg.
Az Európai Unió évek óta folyamatosan szigorítja a növényvédőszer-engedélyezés és -felhasználás szabályait. A szabályozás jellege is változik, a...
A biológiai növényvédelem hallatán a legtöbb gazdálkodó még mindig a bio vagy ökológiai termesztésre asszociál. Sztereotípiává zsugorítják a...
A tritikálét a világ legtöbb országában alternatív növényként hasznosítják. Magyarországon is a gyenge homoktalajokon a rozs helyettesítésére...
„…ott megy be a tojás, itt jön ki a csirke”
A hazai zöldség-gyümölcs ágazat innovatív fejlesztését, valamint versenyképességének növelését tűzte ki célul a Szent István Egyetem, olvasható a NAK...
Az érzékszervi bírálatokat részletező nemzeti szabványok segítséget nyújtanak a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) előírásaiban található termékjellemzők és érzékszervi szakkifejezések értelmezéséhez.
Megjelent az Európai Bizottság 2018/991/EU végrehajtási rendelete a tyúktojásfehérje-lizozim-hidrolizátum 2015/2283/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet szerinti új élelmiszerként történő forgalomba hozatalának engedélyezéséről.
Hogyan lehet ebből a csávából kikecmeregni?
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását.
Azonnali hatállyal felfüggesztette egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékek előállításával foglakozó létesítmény tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A sertéstelepek takarmányozási költsége a legfontosabb tényező az eredményesség tekintetében. Köztudott, hogy a takarmányok ára az összes költség...
A hazai lakosság fogyasztói szokásainak változása az egészséges és tudatos életmód irányába mutat.
A modern élelmiszergazdaság, benne a növénytermesztés az emberi lét fenntartásának alapjait megteremtő nemzetgazdasági ágazat, mely az ember által...
Régóta ismeretes tény, hogy az (esszenciális) aminosavak a fehérjék építőkövei, amelyek nélkül nincs élet. Ezeket az aminosavakat élelmiszerekkel...
A tej és a tejtermékek jelentősége
Mi történt a nagyvilágban?