élelmiszeripar

Az élelmiszeripar fejlődése rendkívül sok változást hoz a címkézési és azonosítási feladatokat érintően, ami nehezíti, ugyanakkor érdekessé teszi a...
A törekvések és adottságok ellenére komoly akadályai vannak a kilábalásnak
Csak úgy repkednek a jobbnál jobb számok és százalékok a magyar mezőgazdaság teljesítményét illetően, ráadásul nemcsak rövid konjunktúráról, hanem többéves trendről van szó, amikor az agrárkivitel eredményessége kerül mérlegre. Lássuk!
Mezőgazdasági szaktanácsadók találkoznak Mosonmagyaróváron, hogy megvitassák, hogyan ötvözhetők a hagyományos és korszerű vívmányok értékei, hogyan...
Évszázados múlt és tapasztalat, folyamatos fejlődés, innováció, biztos partnerkapcsolatok, kiszámíthatóság... Ez jellemzi Európa egyik legjelentősebb...
A húshasznú szarvasmarhák tömegtakarmány-ellátása a klímaváltozás tükrében I.
Mutsy Zoltán magyar vállalkozása szakmai, gazdasági és morális értelemben is méltó példa a hazai mezőgazdaság világában
A gyulladásos bélbetegségek gyakoriságának emelkedése az utóbbi évtizedekben ijesztő méreteket öltött nemcsak hazánkban, de az egész nyugati...
Az agrárlogisztika fontos kapocsnak számít a különböző gazdasági ágazatok között.
Ágazattól függetlenül egyre nagyobb kihívást jelent a termelői oldalon előírt higiéniai feltételek megteremtése és a szigorú szabályok betartása.
Babati Zoltán, Molnárné Kárász Rita, Németh Sándorné
Elkezdődött a szárítási szezon, amikor is számos gazdaságban már élvezhetik a szárítón sikeresen végrehajtott optimalizálás előnyeit. A...
A mezőgazdaságot érintő alapvető kérdésekre keressük a választ. Ezúttal a tarlókon járva a tarlóbontás kérdéseit feszegetjük,...
Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció maximálisan elérhető hitelkerete 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedik.
2017. július 31-ig hosszabbítja meg
Az Élelmiszertechnológia Fejlesztési Klaszter (ÉFK) olyan természetes és jogi személyek valamint gazdasági társaságok és non-profit intézmények alulról építkező, önszerveződő hálózata, akik profit-orientált vagy non-profit alapon az élelmiszeripar és az élelmiszer alapanyag termelés területén technológia fejlesztésével, forgalmazásával, és általánosságban is a környezettudatos fenntartható fejlődéshez kapcsolódó élelmiszeriparhoz valamint az élelmiszer előállításhoz kapcsolódó termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkoznak vagy ahhoz köthető tevékenységet végeznek.
Egy már szlogennek számító ténnyel kezdeném: a Föld lakossága 2050-re 9,7 milliárd lesz a mostani 7,3 milliárdhoz képest – ez idő alatt ugyan 2,4 milliárddal többen leszünk, de az egy főre jutó megművelhető termőföld nagysága 17 százalékkal zsugorodik a klímaváltozás és a városiasodás miatt. Tehát a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak nincs sok választása: növelni kell a termelést.
„tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében”
Új finanszírozási lehetőségek az agrárvállalkozások előtt
Január 23-án nagyszabású gálával vette kezdetét Berlinben...