erdészet

Eredményes telepítés, jövőtervezés az erdészeti ágazatban
Egy iskola hidat képez múlt, jelen és jövő között, számos szakembert adva az országnak.
Hazánkban az agrárerdészeti rendszerek a mezőgazdasági alkalmazása annak ellenére kevésbé elterjedt, hogy számos előnyt jelen a gazdálkodók számára.
Az erdészeti felügyelői folyamatosan ellenőrzik az online tűzifahirdetéseket, kiváltképp, hogy a hirdető rendelkezik-e a jogszabályban előírt EUTR technikai azonosító számmal.
Nemcsak szerelmi ajzószer – hatalmas üzlet is terem a fák tövében
A természet egyik legcsodálatosabb áldása az erdő, amely körül vesz bennünket.
STEYR traktorok magas felszereltséggel erdészeti kivitelben
Az egész magyar mezőgazdaságnak ígéretes átalakítást és szép profitot hozhatnának az ültetvényerdők
Februárban került társadalmi egyeztetésre közzétéve és a tervek szerint májustól lesz lehetőség benyújtani a Vidékfejlesztési Program keretében az Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházásokhoz kapcsolódó pályázatot. Szeretnénk előzetesen tájékoztatni az érdeklődőket, hogy a cikk szerkesztésekor még nem a kihirdetett, végleges támogatási paraméterekről tudunk beszámolni, hanem az előzetesen véleményezésre meghirdetett tervezeti szintű felhívásról készítettünk egy rövid tájékoztató kivonatot. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy módosítások következhetnek be a pályázatban, ezért majd a közzétett felhívásban leírtakat tekintsék alapul.
A szarvasgomba-termesztés nemcsak környezettudatos – több hasznot is hoz!
Újabb 4,7 milliárd forintra pályázhatnak az erdőgazdálkodók
Az egykoron gyümölcséért és faanyagáért egyaránt közkedvelt vadalma győzedelmeskedett...
… mely a szántóföldi kultúrával kombinált agrár-erdészeti rendszerek, illetve gyepgazdálkodással kombinált fás legelők, vagy fás kaszálók, valamint mezővédő fásítások újonnan történő létrehozására igényelhető. A keretösszeg: 1,26 milliárd forint. Benyújtható: 2017. január 16. és 2019. január 16. között.
A 2015-ben elfogadott ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításában az erdőgazdálkodásnak fontos szerepe van.
Elkészült a 2016-2030 közötti időszakra vonatkozó nemzeti erdőstratégia tervezete
Az Európai Bizottság célja, hogy ösztönözze az agrárgazdaság területén az innovációt azáltal, hogy összekapcsolja a tudomány és gyakorlat képviselőit.
A gemenci erdő nyújtotta értékeket elődeinktől megtanultuk becsülni, reméljük, hogy a következő generáció is tiszteli és okosan gazdálkodik majd mindezzel a páratlan természeti szépséggel, az itt honos állat és növényvilággal.
Az illegális fakitermelés jelenti a legnagyobb problémát a faanyag kereskedelmi lánc szereplőinek.
„Fa, mint a zöld gazdaság legfőbb megújuló energiaforrása” ez lesz a közép-és kelet európai régió országainak Kínával való erdészeti együttműködésének fő mottója az elkövetkezendő két évben.
A 2015-ös erdő- és vegetációtűz szezonban több, mint 5300 szabadterületi tűzeset keletkezett, összesen mintegy 50 millió négyzetméter erdős és nem erdős területet érintve.