gazdaság

Magyar közreműködéssel megvalósítandó afrikai agrár-szaktanácsadói hálózat kialakítására és mintafarmok kiépítésére tett az Agrárminisztérium.
A vártnál sokkal többen nyújtottak be mezőgazdasági és élelmiszeripari nagyberuházásokra pályázatot.
Adózási tanácsok, pályázatok, technikai újdonságok szerepelnek a februári konferencia témái között.
Várják azon a startupok, egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint pályakezdők jelentkezését, akik új lendületet vinnének a hazai agrárszektor működésébe.
Tavaly a hazai agrárteljesítmény növekedése bő 20 év után először meghaladta a világ élelmiszertermelésének növekedési ütemét.
Az öntözési központ egyik feladata lesz, hogy fokozatosan átvegye és fejlessze a ma nagyrészt elhanyagolt vagy elhagyott vízi létesítményeket ott, ahol az öntözésre termelői igény van.
A magyar mezőgazdaság fejlődésének kulcskérdése a termelés növelése, ami a versenyképesség és a hatékonyság javításával érhető el, mondta Nagy István agrárminiszter a Budapesten megrendezett OTP Agrár Gálán.
A gazdasági haszon mellett jelentős ökológiai előnyökkel is járna a magyarországi haltenyésztés fejlesztése.
Egymillió tonnát meghaladó csökkenést mutatnak a 2018. I-III. negyedévi kukorica-kiviteli adatok, a teljes gabonaexport-hiány pedig időarányosan meghaladja a 2,5 millió tonnát
Hazánk agrár-ipari ország jellegéből adódóan a vasúti szállítás komoly szerepet töltött és tölt be az agrárlogisztikában
Óvjuk, tápláljuk 2019-ben is a termőtalajaink egészségét
A pétervásárai „Péterkeszaki újratöltve” csapat nyerte meg a MEGFOSZ Országos Bajnokságát!
Új kamattámogatási hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére, közölte Nagy István agrárminiszter
Fontos a pontos tömegmérés folyamata a mezőgazdasági üzemekben.
Nincs az asztalon integrációs törvény, viszont várható földforgalmi szabályzás és adóoptimalizáció
A kereskedelmi háborúk idején felértékelődik a stabil piacok fontossága.
17 milliárd forint az éves keret a 2020-2030 közötti időszakban.
315 ezernél is több vállalkozó választotta eddig a katát, Magyarország legegyszerűbb és legnépszerűbb adózási formáját
AGROmashEXPO és AgrárgépShow a HUNGEXPO-n
Az MKB Bank Zrt., az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége idén is közös standdal vesz részt a budapesti AgrárgépShow-n.