gyümölcs

Szakértői becslések szerint a világon termelt élelmiszer 30-40%-a a szemétben végzi.
A képzés felsőfokú, munka mellett elvégezhető, diplomával elismert oktatást kínál a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás iránt érdeklődők, valamint ezen a területen dolgozók részére.
Kiváló élettani hatásai mellett termeszthetősége és pálinkája miatt is egyre népszerűbb ez a gyümölcs
A pálinka élmény – csúcsgasztronómiai szintű italok Harcról
Kevés az öntözött ültetvény, de terjed az ökogazdálkodás és a hozzáértés
A selyemtől a gyógyíron át pálinka-alapanyagnak is használják világszerte
Széles körben kezd teret nyerni a Green Has Italia lomb- és öntöző-műtrágyáinak kínálata.
A 21. század kihívásaira csúcstechnológiát képviselő és kiváló ár-érték aránnyal bíró gépeket és technológiát kínál a Vektor Kft.
A találkozón fontosnak tartották, hogy a különböző szervezetek megismerjék egymás feladatait, működését és az európai kertészet tagállami szintű ágazati problémáit.
Gyárlátogatás a MIRELITE MIRSA Zrt. albertirsai üzemében
Mi történt a nagyvilágban?
Az értékesítés szempontjából nagyon fontos, hogy a megtermelt gyümölcs a piaci elvárásoknak megfeleljen.
Akiknek munkakörük és küldetésük a kulturált pálinkafogyasztás: Szöllősi Edit a magyar pálinkakultúráról
Avagy hogyan műveljem a sorközöket a szőlő- és gyümölcs- ültetvényemen?
A vizsgálat az ünnepekhez kötődő termékre és ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra fókuszál.
A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú képzés indul 2019. februárban.
Nincs munkáskéz, akadozik a feldolgozás, van árudömping és olyan időjárás, amilyenben tervezni és lassan termeszteni is alig lehet.
Évente átlagosan 1,3 kg szilvát fogyasztanak a magyarok, olvasható a NAK honlapján.
Hazánk az Európai Bizottságnál a termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte kivi- és fügetermesztésre.
A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete 2014-ben fogott bele a meggybor előállítási folyamat kidolgozásába