hatóanyag

Jelen sorok írásakor még joggal bizakodhatunk abban, hogy az idei telünk végre olyan lesz, amilyennek egy télnek lennie kell
A Bayertől átvett üzletágak révén a világ legnagyobb mezőgazdasági vállalatai közé nőtt a BASF.
Az őszi káposztarepce, az olajretek, a mustár és a keresztes virágú zöldítés vetésterületének növekedése a repce-fénybogár jelentőségének és az általa okozott terméskiesés mértékének növekedését, ugyanakkor az ellene való hatékony védekezés nehézkesebbé válását hozta magával.
Most van idő, érdemes elvégeztetni a talajvizsgálatot!
A világ tíz legveszélyesebb gyomfaja között számon tartott fenyércirok (Sorghum halepense) hazánkban is egyre nagyobb teret hódít.
Magyarország egykor a dús füvű legelők országa volt – ma azonban sajnos azt kell látnunk, hogy nem jól használjuk kaszálóinkat, legelőinket
Az idei ősz eddig hasonlóan alakul, mint az elmúlt években már hozzászokhattunk. Meleg szeptember és október, őszi gyomok sehol, csak a nyáriak jelentek meg a már kikelt vetésekben.
A helyes időzítésen és a jól megválasztott kéntartalmú tápanyag kijuttatásán múlhat a termés minősége és a betakarított termésátlag.
A méhészek a glifozát korlátozását szeretnék elérni, miközben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara osztályelnöke szerint viszont hazánkban nem olyan mértékű a hatóanyag alkalmazása, hogy az problémát jelentene.
A szántóföldi növénytermesztésre a két legnagyobb hatással bíró tényező az időjárás és a talaj. A jövedelmező növénytermesztés alapja, hogy e...
A valódi talajon- és levélen keresztüli hatású repce őszi gyomirtó
A napraforgó kálium iránti igénye különösen magas. A vegetációs időben egy jól fejlett állomány képes 300-400 kg K2O-t is felvenni hektáronként.
- beszélgetés növényvédelemről, márkáról, de leginkább magáról „a szemléletről"
Két tucat glifozát készítmény engedélyét vonta vissza a NÉBIH
Gyógyszer-hatóanyagot talált három, interneten rendelt étrend-kiegészítőben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).
A növényvédő szerek forgalomba hozataláról szóló 1107/2009/EK rendelet 21. cikke alapján, egy hatóanyag jóváhagyását felül kell vizsgálni, amennyiben új tudományos és műszaki ismeretek vagy monitoring adatok állnak rendelkezésre.
A mai intenzív növénytermesztés és az egyre extrémebb időjárási körülmények megkövetelik a tudatos és szakmailag megalapozott lombon keresztüli tápanyag-utánpótlást a...
Megkaphatom azonos hektárköltséggel a mikrogranulált starter műtrágyák hatóanyag tartalmának akár nyolcszorosát?
A Fezan Plus egy egyedülálló kombinációjú kalászos fungicid készítmény, amely két eltérő hatásmechanizmusú gombaölő hatóanyagot tartalmaz.