hungarikum

Kezdeményezték a szőregi rózsatő hungarikummá nyilvánítását: az erről szóló dokumentumokat Rózsavölgyi József szegedi önkormányzati képviselő adta át...
Idén is megnyitotta kapuit a Hungarikum Falu a SZIGET Fesztiválon, a programok szervezésében a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Ízek Alapítvány is részt vett.
A Hungarikum Bizottság által meghatározott nemzeti értéktárba került a tiszai halászlé.
Az Őrségi Nemzeti Park tájvédelemben és az őshonos fajták fenntartásában betöltött szerepét méltatta V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kedden Budapesten, a nemzeti parkról szóló kétkötetes monográfia bemutatásakor.
A Környezetvédelmi Világnapot minden évben együtt ünnepeljük a Pedagógusnappal, ami jó alkalmat teremt arra, hogy rávilágítsunk az oktató-nevelő munka környezetvédelemben betöltött szerepére.
Átadták az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Marczell György Főobszervatóriumának felújított földfelszíni automata mérőkertjét és az újonnan kialakított meteorológiai méréstechnikai tanösvényt, mely Dr. Ambrózy Pál nevét viseli.
V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára május 8-11. között a Magyar Bivalytenyésztők Egyesületének meghívására munkalátogatáson járt az olaszországi Campania tartományban.
Az éghajlatváltozásról, mint közös kihívásról, és az ebben a tekintetben felmerülő környezetbarát és intelligens mezőgazdaság kérdéseiről tanácskozott V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és jemeni tárgyalópartnere, Al Azzi Hebat Ullah Sarím víz- és környezetügyi miniszter.
Hungarikum Napok 2016 címmel rendezett eseménysorozatot Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége, amelyen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár vett részt a maláj fővárosban.
Sziget - A hungarikumokat népszerűsíti a fesztiválon az FM
A Szentesi paprika (OFJ) termesztési és minőségbiztosítási kézikönyve
Több mint háromszáz birkából főztek pörköltet a hétvégén Karcagon
Sikeres volt a hungarikum mozgalom első éve
FM: a hungarikum mozgalom sikerre ítélt vállalkozás
Nekünk, magyaroknak olyan értékes kincs a pálinka, mint a görögöknek az Ouzo, az oroszoknak a vodka, a franciáknak a konyak vagy a skótoknak a whisky. Ennek a hírnévnek...
Lehetséges megoldás a pálinka kötelező bevizsgálása piacra jutás előtt
Fazekas: a pálinka külföldön is keresett nemzeti kincs
Kardeván Endre: meghatározó volt a hungarikumoknak a múlt év
Együttműködés a korszerű közétkeztetés érdekében
VM: 114 millió forint támogatás a magyar nemzeti értékek népszerűsítőinek