kukorica

A kukorica gyomirtásának szakszerű és költségtakarékos megoldására mutatunk be néhány, gyakorlatból vett termelői tapasztalatot.
Új taggal bővül idén az algaalapú biostimulátoraink családja
Ha nem is kötelező, pozíciónkat erősítheti a minőségi bizonyítvány
Nemcsak a tavalyit szárnyalja felül, de csaknem eléri az eddig volt legmagasabb termést a 2018-2019-es kukoricahozam.
A klímaváltozás jelentékenyen átformálja gazdálkodásunkat. A technológia ugyan folyamatosan fejlődik, igazodik, de azok a fránya abiotikus tényezők még mindig meghatározóak a legfőbb szántóföldi kultúrák termesztése szempontjából.
Egymillió tonnát meghaladó csökkenést mutatnak a 2018. I-III. negyedévi kukorica-kiviteli adatok, a teljes gabonaexport-hiány pedig időarányosan meghaladja a 2,5 millió tonnát
Az optimális talajállapot és talajkémhatás döntő feltételek a termelési kockázat csökkentéséhez a kukoricatermesztésben
A kukorica aratására kifejlesztett olasz Olimac Drago GT kukoricacső-törő adapterek a továbbfejlesztéseknek köszönhetően napraforgó betakarítására is alkalmasak
Mielőtt a szántóföldön gyomszabályozásba (és nem gyomirtásba) kezdünk, nem árt tisztában lennünk a gyomnövény fogalmával
A kereskedelmi háborúk idején felértékelődik a stabil piacok fontossága.
Elemzés a nemzetközi kukorica- és gabonapiacokról, trendekről és változásokról.
Az év harmadik hetére lassan lezárul a karácsonyi, szilveszteri ünnepkör. Elfogy a bejgli és a karácsonyfák is jobbára lebontásra kerültek.
2019. évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködésben immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg a...
Hazánk szántóföldjeinek nem minden egyes hektárja alkalmas a kukoricatermesztésre, egy szárazabb időszakban, csak igen gyenge termésátlagot adnak.
A SAATEN-UNION legfrissebb hibridkukoricái sok magyarországi és európai helyszínen, változatos körülmények között elképesztő eredményekkel – a stabilan kiugró termést ötvözve a meglepően alacsony víztartalommal – bizonyították rátermettségüket.
Furcsa lenne, ha a kukoricatermesztő nem tudna a megszokott, általa kedvelt, népszerű hibridek mellett újdonságokból is válogatni. A 2019-es Pioneer hibridkukorica választékunkat három új hibriddel bővítettük.
Jelenleg a legkritikusabb gond, hogy a Föld növekvő népességszáma és a fogyasztásösztönzés együttes hatására bolygónkon az élet egyre nagyobb veszélybe kerül.
A kukorica és a búza után várhatóan a repcét is hasonló módon és módszerrel vizsgálják majd.
Megelőzhető a tej toxin szennyeződése.
Beszélgetés Bak Ferenc növénytermesztővel