mennyiség

Gondolta volna, hogy évente megközelítőleg 20 kg/ha magnézium mosódik ki talajainkból, amire a növényeknek égető szüksége lenne? Ez óriási mennyiség – ha hiányzik.
A kukorica és a búza után várhatóan a repcét is hasonló módon és módszerrel vizsgálják majd.
A szervestrágya-szórást a kiszórandó szerves- trágya nagy volumene miatt ól szervezett logisztikával szükséges elvégezni.
A mezőgazdaság várhatóan idén is jelentősen hozzájárul a hazai gazdaság egészének növekedéséhez.
Kutatásról, termelői fegyelemről és persze sikerekről beszélgettünk Blum Zoltánnal
...mert úgy tűnik, hogy érdemes. A szója éve volt az idei: 3 tonnát közelítő termésátlag, elégedett szójatermesztők ország szerte. Hogyan tovább?
A GINOP-2.3.3-15-2016-00018 sz. projekt keretében egy új, elsősorban metabolomikai vizsgálatok végzésére szolgáló analitikai labor került kialakításra a martonvásári MTA ATK Mezőgazdasági Intézetében
A DODA® cég több mint fél évszázados tapasztalattal rendelkezik a hígtrágya kezelő és kijuttató gépek gyártása és fejlesztése terén, termékei a legmagasabb minőséget képviselik.
A nitrogénárak a világpiacon továbbra is erősek, és nem sok jel mutat a csökkenések irányába.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett franciaországi tanulmányúton 12 magyar kecsketej- és juhtejtermelő, illetve feldolgozó vett részt.
Nincs munkáskéz, akadozik a feldolgozás, van árudömping és olyan időjárás, amilyenben tervezni és lassan termeszteni is alig lehet.
Magyarország egykor a dús füvű legelők országa volt – ma azonban sajnos azt kell látnunk, hogy nem jól használjuk kaszálóinkat, legelőinket
A kezdeti időszakban (BBCH 00-25) homogén csírázásra és jó áttelelésre van szükség, a zászlóslevél kiterülésétől (BBCH 37-59) pedig fontos, hogy a...
A folyadékszűrőkre is azok a paraméterek vonatkoznak, amelyeket a levegőszűrőknél ismertetésre kerültek. A folyadékszűrők kialakítását a folyadék...
Az elmúlt két hónap gyakorlatilag teljesen átírta azokat a repcetermesztési gyakorlatokat, amiket eddig a szakma alkalmazott.
Évente átlagosan 1,3 kg szilvát fogyasztanak a magyarok, olvasható a NAK honlapján.
A légkör növekvő szén-dioxidszintje miatt a növények többsége vastagabb levelet növeszt: a fiziológiai elváltozásnak komoly következményei lehetnek.
Hazánk az Európai Bizottságnál a termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte kivi- és fügetermesztésre.
A mézfogyasztás fontosságáról, a méz élettani hatásairól és táplálkozásunkban betöltött nélkülözhetetlen szerepéről indít közös fogyasztásösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
Kilátás sincs jelentősebb csapadékra a következő hetekben, pedig már így is komoly fenyegetést jelent a nyár közepe óta tartó szárazság.