mennyiség

Az elmúlt két hónap gyakorlatilag teljesen átírta azokat a repcetermesztési gyakorlatokat, amiket eddig a szakma alkalmazott.
Évente átlagosan 1,3 kg szilvát fogyasztanak a magyarok, olvasható a NAK honlapján.
A légkör növekvő szén-dioxidszintje miatt a növények többsége vastagabb levelet növeszt: a fiziológiai elváltozásnak komoly következményei lehetnek.
Hazánk az Európai Bizottságnál a termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte kivi- és fügetermesztésre.
A mézfogyasztás fontosságáról, a méz élettani hatásairól és táplálkozásunkban betöltött nélkülözhetetlen szerepéről indít közös fogyasztásösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
Kilátás sincs jelentősebb csapadékra a következő hetekben, pedig már így is komoly fenyegetést jelent a nyár közepe óta tartó szárazság.
Stuttgartban rendezik meg a hagyományos nemzetközi szakvásárt, amely a bor-, gyümölcslé- és likőrágazat egyik legnagyobb technológiai, fejlesztési seregszemléje
70 éve még évente csaknem 3 millió tonna krumplit termelt Magyarország, és elárasztotta exportáruval a földrészt – ma a termőterület a szűk tizedére, a termésmennyiség az ötödére csökkent, és ma már mind mennyiségi, mind minőségi exportra szorulunk…
Idei évben a hazai szilvatermés átlagosnak mondható, mintegy 60-65 ezer tonna gyümölcsöt takaríthatnak be a gazdálkodók.
A kukorica az elmúlt években nagyon jól szerepelt, több évben is rekord mennyiségű termés született
Jelentősen nőtt a szója termőterülete és ezzel párhuzamosan a betakarított szójabab mennyisége is az utóbbi években. Magyarország célja a kedvező...
A szántóföldi növénytermesztésre a két legnagyobb hatással bíró tényező az időjárás és a talaj. A jövedelmező növénytermesztés alapja, hogy e...