pálinka

Pálinka- és a párlatkészítéssel indul a NAK „Tanuljunk együtt!” programsorozata!
A kamara 2017-ben indította el a „Tanuljunk együtt!” hazai élelmiszeripari gyakorlati napok rendezvényeket.
Kiváló élettani hatásai mellett termeszthetősége és pálinkája miatt is egyre népszerűbb ez a gyümölcs
A pálinka élmény – csúcsgasztronómiai szintű italok Harcról
A selyemtől a gyógyíron át pálinka-alapanyagnak is használják világszerte
Akiknek munkakörük és küldetésük a kulturált pálinkafogyasztás: Szöllősi Edit a magyar pálinkakultúráról
Hazánk imázs-építéséhez és a mértékletes fogyasztás ösztönzéséhez a Pálinkakiválóságok Könyve is hozzájárul.
„Hogy milyen az igazi ágyaspálinka? Újszilváson ez nem vitatéma”
A kajszibarack átlagtermése évente 30-36 ezer tonna körül szokott alakulni Magyarországon, most azonban a 20 ezret sem fogja elérni. Nem kizárt, hogy...
Mi történt a nagyvilágban?
Hazánkban egyre többen főznek pálinkát. Sokan jó minőségű pálinkát készítenek, de azért ez inkább kivétel. Legnagyobb problémát...
Örömmel jelenthetem, hogy a jövő évben visszatérünk Düsseldorfba
A pillanatnyi deflegmáció mértékének nagysága jelentős hatással van arra, hogy a gőzfázisból mely komponensek tudnak átkerülni a pálinkába a lepárlás...
2017 Júniusában kezdődött a ModernGazda akciója, amiben két könyvüket is ingyenessé tették olvasóik számára.
A legfinomabb párlatok együtt új harmóniát eredményeznek
A hazai pálinkaszakma jeles képviselői nemrég Baján tartottak tanácskozást...
A tavaly bevezetett újításoknak köszönhetően 2016-ban már egy jól működő rendszer keretein belül zajlik a Pálinka Országkóstoló rendezvénysorozat.
Köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT)...
A pálinkában, mint első számú hungarikumban rejlő lehetőségek kiaknázásáról tartottak tanácskozást a Pálinka Céh Egyesület kétnapos szakmai fórumán, Zsámbékon, ahol a Földművelésügyi Minisztérium két helyettes államtitkára tartott előadást.