pálinka

„Hogy milyen az igazi ágyaspálinka? Újszilváson ez nem vitatéma”
A kajszibarack átlagtermése évente 30-36 ezer tonna körül szokott alakulni Magyarországon, most azonban a 20 ezret sem fogja elérni. Nem kizárt, hogy...
Mi történt a nagyvilágban?
Hazánkban egyre többen főznek pálinkát. Sokan jó minőségű pálinkát készítenek, de azért ez inkább kivétel. Legnagyobb problémát...
Örömmel jelenthetem, hogy a jövő évben visszatérünk Düsseldorfba
A pillanatnyi deflegmáció mértékének nagysága jelentős hatással van arra, hogy a gőzfázisból mely komponensek tudnak átkerülni a pálinkába a lepárlás...
2017 Júniusában kezdődött a ModernGazda akciója, amiben két könyvüket is ingyenessé tették olvasóik számára.
A legfinomabb párlatok együtt új harmóniát eredményeznek
A hazai pálinkaszakma jeles képviselői nemrég Baján tartottak tanácskozást...
A tavaly bevezetett újításoknak köszönhetően 2016-ban már egy jól működő rendszer keretein belül zajlik a Pálinka Országkóstoló rendezvénysorozat.
Köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT)...
A pálinkában, mint első számú hungarikumban rejlő lehetőségek kiaknázásáról tartottak tanácskozást a Pálinka Céh Egyesület kétnapos szakmai fórumán, Zsámbékon, ahol a Földművelésügyi Minisztérium két helyettes államtitkára tartott előadást.
Kárpát-medencei Pálinka, Párlatverseny és Gasztrofesztivál
A Pálinka Nemzeti Tanács elnöke szerint hatékonyabb marketinggel kellene növelni a pálinka külföldi ismertségét
Zsigó Róbert: a magyar pálinka egyre megbecsültebb
Nekünk, magyaroknak olyan értékes kincs a pálinka, mint a görögöknek az Ouzo, az oroszoknak a vodka, a franciáknak a konyak vagy a skótoknak a whisky. Ennek a hírnévnek...
Lehetséges megoldás a pálinka kötelező bevizsgálása piacra jutás előtt
Fazekas: a pálinka külföldön is keresett nemzeti kincs
Négy tarpai pálinka lett érmes a gyümölcspárlatok világversenyén