precíziós gazdálkodás

Ajánljuk szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdálkodóknak, gazdaságok vezetőinek, termelésirányítóinak, agrárgépészeknek.
Kecskemét, 2019. 02. 07.
A 30 éves, szolnoki Magtár Kft. új üzletágat hozott létre Magtár GPS néven.
2019. februárjában újraindul a precíziós gazdálkodási szakirányú továbbképzés Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében, olvasható az Óbudai Egyetem oldalán.
Folytatódik a Nagy István agrárminiszter által 2018 júniusában meghirdetett Gödöllői Program, aminek legfőbb célja a hazai agrárszakképzés, kutatást és felsőoktatás megújítása.
Ki az évtizedek óta megszokott és jónak tartott módon, ki pedig a legújabb tudományos és technológiai eredményekre támaszkodva igyekszik végrehajtani az alaptrágyázást
Kritikus és bíztató vélemények, tanulságos meglátások az „ország éléskamrájából”
Az 1943-ban létrejött dán Samson vállalat közel 70 éve fejleszt és gyárt trágya- és hígtrágyakezeléssel kapcsolatos gépeket, pl. szivattyúkat, trágyakeverőket, hígtrágyaszállítókat, hígtrágya-kijuttató és -bedolgozó egységeket, valamint trágyaszórókat.
Kozsuch Kornél kondorosi gazdálkodó márkahűségét mi sem bizonyítja jobban mint, hogy immár 25. alkalommal vehette át egy vadonatúj John Deere traktor kulcsát.
„Terjeszteni kell a precíziós gazdálkodást!”
„Sok itt a fiatal, mert megbecsüljük őket”
„Precízió, állatjólét, talajjavító gazdálkodás”
Gépvásárra és vevőtalálkozóra hívta partnereit a Magtár Kft.
Minden megművelt területet szár- és gyökérmaradványok borítanak, melyek ugyanúgy tartalmazzák a legfontosabb szerves anyagokat, makro- és...
Az időjárás állomás kiemelkedően fontos eszköz a fenntartható mezőgazdaság és a precíziós gazdálkodás számára.
Aszálymonitoring, azaz adatalapú aszály- és belvízkezelés A klímaváltozással kapcsolatos veszélyek közül először a vízhiánnyal kell megküzdenünk.
precíziós gazdálkodás az állattartó telepeken
Növénytermesztési Tanácsadás
A precíziós gazdálkodás lehetővé teszi a hatékonyabb termelést, a környezet kímélését, az élelmiszer-biztonság növelését, de hozzájárulhat az új...
Az utóbbi évtizedben jelentős változások zajlanak a szántóföldi növénytermesztés területén úgy világszerte, mint hazánkban