repcehibrid

A repce megítélése és a leszűkült vetésforgóban betöltött szerepe jelentősen megváltozott az elmúlt tíz évben
2006 volt az első év, amikor a Pioneer Hi-Bred megjelent a MAXIMUS® repcehibridekkel Magyarországon.
2018. május 29-én Hantos, május 31-én pedig Fábiánsebestyén adott helyet a RAPOOL Hungária Kft. és a SAATEN-UNION Hungária Kft. szokásos nyári...
Root Power: kompenzálóképesség szárazság esetén
Az egy területen sűrűn ismételt repcetermesztés elősegíti a kórokozók és a szél által terjesztett betegségek megjelenését. Főleg az őszi és a tavaszi...
A betakaríthatóság az érettségtől és az állománytól függ. Ha egy hibrid betakarításra alkalmas állapotban van, akkor beérett. Fontos azonban az, hogy mikor érik be az adott hibrid.
A repce optimális vetésidejét számos tényező között kötött kompromisszum határozza meg
A RAPOOL Seed Technology munkacsoport több mint 100 különböző csávázási kombináció hatékonyságát, toleranciáját vizsgálta.
A betakarítás mindig megmutatja az addig befektetett munka valódi értékét
A nemesítésre nem mindig jellemző a lineáris fejlődés, ezt a RAPOOL európai kísérleti hálózatának elmúlt években mutatott fejlődése is jól mutatja (1. ábra). Ugyanakkor a RAPOOL-t mindig is az a cél vezérelte, hogy az üzemi körülmények között elérhető legjobb teljesítményt és legnagyobb értéket biztosítsa a repcetermesztők számára. Ez, valamint a repcenemesítésben szerzett több mit 100 éves tapasztalat emeli a RAPOOL-t a vezető repcenemesítők közé.
A RAPOOL-repcék alapjaiban változtatták meg a repcetermesztést és jelentős mértékben járultak hozzá a repcetermesztés fejlődéséhez. A RAPOOL közreműködésével a repce ökonómiai és ökológiai szempontból egyaránt a sikeres szántóföldi kultúrák sorába lépett. A vállalat története igazi sikertörténet.
Repce helyzetkép
Sümegi Zoltán Növénytermesztési Ágazatvezető Dávodi Augusztus 20. Mg. Zrt., Dávod „Az elmúlt három évben (2013-2015), az őszi káposztarepce termesztésünk gerincét (közel ¾ részét) a Pioneer MAXIMUS® hibridkörhöz tartozó PR44D06 hibrid adta. Tapasztalataink kiemelkedőek voltak, mind a terméspotenciálját, mind pedig az agronómiai tulajdonságait, valamint termesztéstechnológiáját illetően.
Járdi József Termelésvezető Pataji Mg. Zrt., Dunapataj „Cégünknél már évek óta bizonyít a PR44D06 Pioneer MAXIMUS® repcehibrid. Bár tavasszal egyáltalán nem mutatós, de 4 tonna körüli termésével eddig minden évben ez adta a legjobb eredményt.”
Számos nemzetközi kísérlet igazolja, hogy a gyakorlatban sokszor túl korai betakarítás mellett döntenek a termelők.
A RAPOOL-repcék alapjaiban változtatták meg a repcetermesztést és jelentős mértékben járultak hozzá a repcetermesztés fejlődéséhez. A RAPOOL közreműködésével a repce...
Víg Gergő Agronómus D-E Agrár Kft., Baja „Az őszi káposztarepce hibridválasztása során a megbízhatóság, kiszámíthatóság fontos szempont számunkra. A DuPont Pioneer ajánlatában szereplő PR46W21 hibrid termőhely és évjárat stabilitásáról az elmúlt években megbizonyosodtunk, s ennek révén a hibridekkel szemben támasztott elvárásainknak maximálisan megfelel.”
2006 volt az első év, amikor a DuPont Pioneer megjelent a MAXIMUS? repcehibridekkel Magyarországon. Kivételes tulajdonságaiknak köszönhetően ezek a hibridek azóta meghódították a piacot...
Kalászos és repce védelem 2015.