szakember

Az online élelmiszer-kereskedelem a magyar kereskedelem legdinamikusabb területe, 2017-ben 22,5 százalékkal növekedett, és hasonló bővülés várható az elkövetkező időkben is.
A magyar vetőmag-előállítás magas szinten, nagy hatásfokkal, innovatívan működik, ezt az előnyt meg kell őrizni a következő negyedszázadra is.
Ki az évtizedek óta megszokott és jónak tartott módon, ki pedig a legújabb tudományos és technológiai eredményekre támaszkodva igyekszik végrehajtani az alaptrágyázást
Napjainkban sokat és sok helyről halljuk: adat, big bata, adatvizualizáció, SQL adatbázis, sávszélesség és ehhez hasonló, szokatlan, néha nehezen értelmezhető kifejezéseket
Miért és hogyan érdemes a talajmegújító gazdálkodásra váltani? Ausztrál, francia, amerikai és magyar gazdák mesélnek az átmeneti időszakkal kapcsolatos tapasztalataikról és a bekövetkező változásokról – a talajban, az agrotechnikában és természetesen a fejekben.
A növényvédelmi hatóság felhívja a földhasználók figyelmét a mezei pocok fertőzöttség haladéktalan felmérésére.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal külterületén kilőtt vaddisznóból mutatta ki az afrikai sertéspestisvírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma.
Bár van jó kezdeményezés, még legalább 20 évbe telhet, míg a magyar mezőgazdaság kilábal az egyre súlyosabb szakemberhiányból.
Magyarországon tízből kilenc gazdaság küzd a szakemberhiány problémájával. Az ágazatban meglévő 4800 fős igénnyel szemben a teljes gépészoktatás...
Mi az egyetlen olyan termelőeszköz, amitől nem tartanak a bankok, ha 15-20 évre kell finanszírozniuk? Mi az, ami egyszerre szívügye és egyszerre gazdasági érdeke a birtokosának? Ám mi az egyben, aminek a használata és művelése annyi szaktudást, körültekintést és – itthon sajnos mindinkább hiányzó – szakembert igényelne? E súlyos kérdésekre adott szemléletes és hasznos válaszokat az Erste Bank és az AXIÁL gépkereskedelmi cég tiszakécskei szakmai rendezvényén.
A Környezetvédelmi Világnapot minden évben együtt ünnepeljük a Pedagógusnappal, ami jó alkalmat teremt arra, hogy rávilágítsunk az oktató-nevelő munka környezetvédelemben betöltött szerepére.
A magyar állam által nyújtott 25 millió dolláros kötött segélyhitelből magyar szakemberek újítják fel...
Az egyetem dékánja szerint is szükség van a szakember-kibocsátás növelésére
Budapest, 2013. április 3., szerda (MTI) - Még több figyelmet kell fordítani a szakemberképzésre és az innovációra az agráriumban, mivel Magyarország számára az élelmiszerágazat stratégiai jelentőségű - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel.