Szent István Egyetem

Bemutatjuk a két napos precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai konferencia részletes programját. Egy magyarországi agrárkonferencia programja sem volt még soha ennyire gazdag.
Növényorvosok a termelés, az élelmiszer és a környezet biztonságáért
A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú képzés indul 2019. februárban.
Az Agrovirtus Magyarország első digitális-agrártechnológiai versenye, aminek célja, hogy a fiatalokat gyakorlatorientáltan ismertesse meg az agrárvállalatok világával.
A rektort szenátusi javaslattétel alapján, az emberi erőforrások miniszterének felterjesztésére nevezte ki a köztársasági elnök.
Negyedik alkalommal díjazták az agrár felsőoktatásban résztvevő hallgatókat.
Két világrész előnyeit ötvözi egy fajtában a mezőtárkányi és ohati szarvasmarha-keresztezés
Legyek, bogarak, tücskök: nagy az igény alternatív fehérjeforrásokra
A Szovjetunió felbomlása és az azt követő piacgazdasági átmenet számos közép- és kelet-európai országban járt szervezeti átalakulásokkal,...
Mennyire hatékony a biológiai védelem?
Repülőrajttal a tavaszba!
Daróczi László, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője és Milics Gábor, a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület (PMGE) elnöke együttműködési megállapodást kötött az AGROmashEXPO nyitónapján.
A 2017. augusztus 18-án kezdődött „A Pannon régió növényeinek genetikai hasznosítása” projekt 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyert el.
„…én a szőlővel kelek, a borral fekszem”
Idén harmadik alkalommal rendezték meg az Országos Tritikálé Napot
Az Élelmiszertechnológia Fejlesztési Klaszter (ÉFK) olyan természetes és jogi személyek valamint gazdasági társaságok és non-profit intézmények alulról építkező, önszerveződő hálózata, akik profit-orientált vagy non-profit alapon az élelmiszeripar és az élelmiszer alapanyag termelés területén technológia fejlesztésével, forgalmazásával, és általánosságban is a környezettudatos fenntartható fejlődéshez kapcsolódó élelmiszeriparhoz valamint az élelmiszer előállításhoz kapcsolódó termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkoznak vagy ahhoz köthető tevékenységet végeznek.