természet

A projektek együttes költségvetése meghaladja a 10,5 milliárd forintot.
Hiába vonzó, de a gyakorlatban drágább, vagy több időt vesz igénybe a tudatos vásárlói magatartás.
A megállapodás 235 vizes élőhelyekhez kötődő madárfajt oltalmaz a dél-afrikai pingvintől az északi tengeri lundáig bezárólag, köztük hazánk valamennyi vízimadarát is.
Gondolta volna, hogy évente megközelítőleg 20 kg/ha magnézium mosódik ki talajainkból, amire a növényeknek égető szüksége lenne? Ez óriási mennyiség – ha hiányzik.
Időben meghozott döntések szükségesek az éghajlatváltozás káros következményeinek mérsékeléséhez.
Hazánkban a farkas fokozottan védett faj, s a vadgazdálkodást is segíti. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén egy fiatal hím farkast lőttek le.
A Kárpát-medence Európa egyik legrégebbi mezőgazdasági kultúráját őrzi
Magyarország egykor a dús füvű legelők országa volt – ma azonban sajnos azt kell látnunk, hogy nem jól használjuk kaszálóinkat, legelőinket
Négy kategóriában hirdettek győztest „Az év ökoturisztikai élménye 2018” díjátadón Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban.
Az elmúlt évtizedben egyre több és több vészjósló hír jelenik meg arról mekkora veszélyben van a föld édesvíz készlete a szélsőséges időjárás miatt, valamint az esetleges terrortámadások miatt.
Extremitásokat is tartalmaz a szeptember végén kiadott Magyarország Nemzeti Atlasza.
A MIRELITE MIRSA Zrt. július közepén meghívta a sajtó képviselőit az albertirsai üzemébe.
A Föld napja – 2018. április 22. vasárnap!
A mezőgazdasági munkavégzés alapvető gépe a traktor.
Mikotoxinok, növényvédő és állatgyógyászati szerek, allergének, toxikus fémek, GMO
Embernek és állatnak egyaránt egészséges, gazdaságilag pedig rendkívül jövedelmező a tritikálé (durumrozs vagy rozsbúza)
A globalizált és felgyorsult világban a fajtainnováció üteme is jelentősen felgyorsult!
Igényesség, érzékenység és sok munka: nem könnyűek a mindennapok Szappanosék kecskefarmján
„A talaj a növény gyomra, belőle veszi fel a tápanyagait már elkészített állapotban” – ezt már az i. e. V. században megállapította Apollóniai Diogenész. Nobel-díjasunk, Szent-Györgyi Albert szavait már az elemiben tanítják, miszerint „a természet hatalmas, az ember parányi. Ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg, és hogyan használja fel erőit saját hasznára.”
A gemenci erdő nyújtotta értékeket elődeinktől megtanultuk becsülni, reméljük, hogy a következő generáció is tiszteli és okosan gazdálkodik majd mindezzel a páratlan természeti szépséggel, az itt honos állat és növényvilággal.