termesztés

A 75 éves múltra visszatekintő Amalgerol eredetileg egy svájci vegyész fejlesztésének az eredménye
Az elmúlt 4 évben Európán belül és hazánkban is fokozatosan nőtt a napraforgó vetésterülete
Több lehetőség is akad a hazai növénytermesztés megújulásra: ilyen a termelői-értékesítési csoportok létrehozása vagy a nagyberuházásokban való komolyabb részvétel
Egy-egy ország burgonyatermesztésének fokmérője az elért termésátlagok mellett mindig az, hogy a jelentkező igényeket milyen mértékben és milyen minőségi színvonalon tudják a termelők kielégíteni.
A klímaváltozás jelentékenyen átformálja gazdálkodásunkat. A technológia ugyan folyamatosan fejlődik, igazodik, de azok a fránya abiotikus tényezők még mindig meghatározóak a legfőbb szántóföldi kultúrák termesztése szempontjából.
Kertészet kategóriában jelölt Ledó Ferencet, a FruitVeb, Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökét választották Az Év Agráremberének.
Az optimális talajállapot és talajkémhatás döntő feltételek a termelési kockázat csökkentéséhez a kukoricatermesztésben
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács január végi ülésén az uniós szakminiszterek véleményt cseréltek az Európai Bizottság által javasolt Fehérje Tervről.
Mielőtt a szántóföldön gyomszabályozásba (és nem gyomirtásba) kezdünk, nem árt tisztában lennünk a gyomnövény fogalmával
Fontos változások idén a versenyképes, hatékony termelési technológiák elterjedéséért
Még nem késő jelentkezni a Kukorica és Búza Konferenciasorozat második állomására
2019. évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködésben immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg a...
A selyemtől a gyógyíron át pálinka-alapanyagnak is használják világszerte
A 21. század kihívásaira csúcstechnológiát képviselő és kiváló ár-érték aránnyal bíró gépeket és technológiát kínál a Vektor Kft.
Hazánk szántóföldjeinek nem minden egyes hektárja alkalmas a kukoricatermesztésre, egy szárazabb időszakban, csak igen gyenge termésátlagot adnak.
Mi történt a nagyvilágban?
A Naturalma kezdetben öt új betegség-ellenálló fajtára alapozott program mára hat tagúvá bővült.
Idén 99 éve annak, hogy az RAGT megalakult Franciaországban. Ezt a nevezetes évfordulót azzal tettük emlékezetessé 2018-ban Magyarországon
Furcsa lenne, ha a kukoricatermesztő nem tudna a megszokott, általa kedvelt, népszerű hibridek mellett újdonságokból is válogatni. A 2019-es Pioneer hibridkukorica választékunkat három új hibriddel bővítettük.
Jelenleg a legkritikusabb gond, hogy a Föld növekvő népességszáma és a fogyasztásösztönzés együttes hatására bolygónkon az élet egyre nagyobb veszélybe kerül.