trágya

Ma már szerencsére egyre kevésbé, de sajnos még mindig komoly telepi higiéniai veszélyt jelentő mértékben fordul elő, hogy egyes állattartótelepeken...
A repce vetése előtt szinte az utolsó pillanatban vagyunk – de érdemes egy bátor döntéssel segítenünk ezt az értékes és igényes növényt
Az egészséges termőtalaj olyan különleges rendszer (ökoszisztéma), ami önműködő módon, a saját rendje, törvényei, a saját életereje által, természetesen képes a növényeket ellátni
Fontos, sőt kiemelt szempont zöldítés és zöldtrágyázás tekintetében a mikroklíma, a talajadottság és a vetés ideje.
Vizsgálatokkal alátámasztott talajregenerálás
A vidéket járva sajnos gyakran szembesülünk a talajpusztulás félreérthetetlen jeleivel
Ebben a szövetkezetben nemcsak a dolgozókért, hanem a talajállapotért és a minőségalapú termesztésért is elkötelezettek – és ez működik!
Belvíz és az elhárítás eszközei, műszaki, technológiai megoldásai
A tápanyag-gazdálkodás korszerűsítését, racionalizálását számos érv indokolja!
Talajunk központi és meghatározó szerepe a gazdálkodás minőségében és sikerében, mondhatjuk, nem szabad, hogy kérdés legyen a mezőgazdálkodók számára.
A tápanyagellátás eddig kevésbé tárgyalt kérdései
A különböző „baktériumtrágyák” jótékony hatása már sok gazda által ismert. Az effektív mikroorganizmusok használatával szántóföldi növényeink és gyümölcs ültetvényeink egészségesebbek lesznek, a termés mennyisége pedig fokozódik, és az eltarthatósági idő hosszabb lesz. Mindez a benne található mikrobaflóra jótékony hatásának köszönhető. Sokakban azonban felmerülhet a kérdés, hogy miben különböznek ezek a termékek más mikrobiológiai készítményektől, elterjedtebb nevükön „baktériumtrágyáktól”?
Bioalga algatrágyával a hosszabb ideig tartó virágázás miatt magasabb hozamot érünk el, miközben a betegség-jelenlétet nagymértékben csökkentjük
Az állattenyésztésben képződő szervestrágya talajra és növényre kifejtett jótékony hatását régóta kamatoztatják a gazdálkodók. A szerves trágyákat összetételük, sűrűségük alapján istálló- és hígtrágyára különíthetjük el. A hígtrágya az almozás nélküli tartástechnológia során keletkező, átlagosan 30% szárazanyag tartalmú szerves tápanyagforrás.
Míg a korábbi években a trágyakezelés, trágya kijuttatás egy szükséges „rossz” tevékenységnek számított addig napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a szántóföldekre történő optimális visszajuttatása.
A biotechnológia a modern gazdaság egyik vezető iparága, az ipar egyik legdinamikusabban fejlődő területe.
Termesztési tapasztalatok egyértelműen igazolják, hogy azokban az állományokban mutatkozik a jelentősebb termés-ingadozás, ahol a paprikanövények kondíciója nem...
A zöldségtermesztés a belső- és exportpiacait csak úgy képes a jövőben megtartani, ha a termelési költségek leszorítása mellett, a termesztés technológia fejlesztésével...
1-2 emberöltővel ezelőtt, és minél régebbi időkre tekintünk vissza, a magyar paraszti gazdaság az önellátásra rendezkedett be, az idők során pedig gyökeres változáson...