Segítünk a munka elvégzésében

Hazánkban már több mint 20 éve a Motorpedo Kft. forgalmazza a Honda által gyártott kisgépeket, melyekből 2011-ig összesen 100 millió darabot adtak el a világon.  Mára a Honda világ legnagyobb motorgyártójává vált. Az alapító, Soichiro Honda álma volt, hogy olyan gépeket alkosson, melyek megkönnyítik az emberek mindennapi életét és segítenek a munka elvégzésében. Álma valóra vált: 2011-ben a HONDA mint márkanév, a világon a 19. legértékesebb (19,4 Mo. USD) márka lett.
Üzletfilozófiájuk, hogy a már jelenleg is környezetbarát termékeiknek károsanyag kibocsátását 2020. év végéig további 30%-kal csökkentsék. Amerikában már ma is kapható az elektromotorral hajtott Honda FCX személyautó.
A hazai temékpaletta igen széles, sok területen felhasználhatóak a Honda kisgépek: kertészetek, az építőipar, árvíz, katasztrófavédelem és öntözés területén. Főbb termékkategóriák: 
- áramfejlesztők – a hobbi felhasználástól egészen az ipari felhasználhatóságig-,
- szivattyúk- tiszta víz, vegyianyag- és zagyszivattyúk, 
- kapálógépek, 
- szegélynyírók, 
- fűnyírók –elektromos, önjáró benzines és robotfűnyíró
- fűnyíró traktorok
- lombfúvók
- csónak külmotorok – 2,3-250 LE-ig.
A kezdeti néhány százas, majd később ezres éves eladási darabszámok, mára stabil 20.000-t is meghaladó darabszámmá nőttek, ezzel a darabszámmal a magyar disztributor a kelet-európai régió legjobbjai között szerepel.
Ez az óriási darabszám 3 független eladási csatornát szolgál ki:
- Az első csatorna a 100%-ban Honda termékek kereskedelmével és a hozzá tartozó szolgáltatások ellátásával foglalkozik. A szakkereskedelmi hálózat az ország minden pontján képviseli és népszerűsíti a Honda nevet: képzett kereskedők biztosítják a termékek értékesítését, az alkatrészellátást és elvégzik a garanciális, ill. garancián túli javításokat és szervizeléseket is. Vevőink, ill. gépeink használói között elsődlegesen ipari, építőipari, önkormányzati, ill. kárelhárítási feladatokat végző társaságok vannak, de a 2000-es évek második felétől egyre jobban nő a magán felhasználók köre is.
- A második csatorna a hajózáshoz, ill. a horgászathoz kötődik, ugyanis a Honda rendelkezik a legszélesebb választékkal a négyütemű csónak és hajó külmotorok területén 2-től 250-LE teljesítményig.
- Jelenlegi legnagyobb üzletágunk a beépíthető motor üzletág, melyben hazai gyárakat és üzemeket látunk el motorokkal, az ő saját tervezésű és fejlesztésű gépeik, ill. berendezéseik hajtására. A gépek jelentős része kertészeti, ill. mezőgazdasági gép (kapálógépek és kerti traktorok), de jelentős az ipari és építőipari gépek előállítása is (áramfejlesztők, aszfaltvágók, magas nyomású mosók, ill. tömörítő gépek).
 
Tartalom közti banner a cikk végére
yes