fbpx

Trelleborg Hírlevél

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 22.

Mint ismeretes, a növények különböző károsító hatásokra is érzékenyek, mint például az időjárás, paraziták, stb. 

Ahhoz, hogy ezeket a hatásokat csökkentsük, a modern mezőgazdaság folyamatosan technológiai fejlesztéseket hajt végre (Parazita ellenes szerek, genetikailag módosított fajták, stb), hogy a növények erőteljesebbé és ellenállóbbakká váljanak.

Ennek következtében egyre fontosabbá válik a megfelelő gumiabroncsok használata is. A kemény tarló ledörzsölheti és átszúrhatja az abroncsokat.

Ez általában az eső kerekeknél történik aratásnál,amikor a növények átlagosan 15 cm magasak.

A Trelleborg egy kész megoldást kínál a futófelület kémiai összetételének megváltoztatásával. A fejlesztés megfelel az európai szabványoknak (Aromaolaj mentes keverék), így a TM2000 megfelelő megoldást kínál ezekre a betakarítás során jelentkező problémákra.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék a kockázatát az ilyen típusú károknak, egyéb ellenintézkedéseket is be kell iktatni a gazdák tapasztalatait felhasználva. A megoldások különbözőek lehetnek: Aratás alatt egy speciális szárzúzó használata,vagy egy úgynevezett „Papucs” használata (több ilyen is létezik a piacon), egy speciális eszköz melyet a traktor elejére szerelve maga előtt elhajtja a szárat és így megelőzi,hogy az abroncs futófelületében kárt tegyen az. Amint láthatják a legkifizetődőbb módja a mai mezőgazdasági szereplőknek, hogy sikeresek legyenek :ha a legfelkészültebb gép és kiegészítő gyártócégek tapasztalatát alkalmazva üzemeltetik gépeiket.

Schiller Csaba

Key Account Manager BU AFT

Trelleborg Wheel System Hungary

Mobile: +36-702361962

Fax: +36 1 7850 645

Email: [email protected]

Honlap: www.trelleborg.com/hu/wheelsystems/hu