fbpx

A cívisvárosban is megújult az Axiál

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 08.

A telephely átadásának előzményei egészen 2011-ig nyúlnak vissza. Az akkori AXIÁL Szakmai Napok sajtótájékoztatóján jelentette be a cég ügyvezetése azt a telephely-fejlesztési programot, melynek keretein belül az új békéscsabai, füzesabonyi, kaposfői, és a megújult pécsi, dombóvári és zalaegerszegi telephely megnyitása után a tavalyi évben két újabb telephely felépítése kezdődött meg Szolnokon és Debrecenben. A program célja a korszerű és nagy teljesítményű mezőgazdasági és építőipari gépek igényeit kiszolgálni képes alkatrész- és szervízszolgáltatás biztosítása. Ennek eredményeképpen az AXIÁL Kft. ma egyedülálló módon több mint 11.000 m2 fedett szervízkapacitással rendelkezik az országban.

Magyarország eredendően mezőgazdasági ország

Mint ahogy Czerván György megnyitójában elmondta, már két korábbi hasonló befektetés átadóján is volt szerencséje részt venni, így eléggé átfogó képpel rendelkezik a megújult telephelyekről. Ráadásul a mezőgazdasággal kapcsolatos beruházásokkal mindig elfogult, és az a magas színvonalú mezőgazdasági gépforgalmazás, ami az AXIÁL Kft-t jellemzi, nemcsak Debrecen és a Hajdúság, hanem az ország számára is előremutató.

„Amit a Harsányi család és az AXIÁL véghezvitt, az példaértékű, és rámutat arra, hogy hiszünk még a magyar mezőgazdaság jövőjében, és igenis szükség van az ilyen és ehhez hasonló fejlesztésekre” – hangsúlyozta.

„A barnamezős beruházással épült új értékesítési és szolgáltatási pont rekordidő alatt nőtt ki a földből, a munkálatokat 2013 augusztusában kezdték meg Debrecenben”

– kezdte beszédét Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője, majd bővebben kifejtette e telephely fontosságát, és kiemelte, hogy a komplexumban az alkatrészüzlet és raktár nettó alapterülete 880 m2, a szervízműhellyé 591 m2, és 20.144 m2 alapterületű telken fekszik.

Anno 2001. február 1-jén nyitotta meg a kapuit itt az AXIÁL. Az akkori apparátus egy mobil szervízszerelőből és egy alkatrész értékesítőből állt, ám pár hónapon belül az akkori csapat két alkatrész értékesítő kollégával bővült ki. Jelenleg 24 alkalmazott dolgozik a debreceni telephelyen. Az új alkatrészraktár és üzlethelyiség minden bizonnyal az ügyfeleik gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálását fogja eredményezni.

Harsányi Zsolt ügyvezetőtől megtudhattuk, hogy a cég 2014-ben egy új termékkel, egy középtávú pénzügyi befektetési lehetőséget kínáló zártkörű kötvénykibocsátással jelentkezik ügyfelei számára. Elsősorban azokra az AXIÁL partnerekre számítanak a kötvényjegyzésnél, akik hozzájuk hasonlóan hisznek a hazai mezőgazdasági termelésben, valamint az azt kiszolgáló vállalkozásokban, és pénzügyi befektetőként is részesei szeretnének lenni az AXIÁL tevékenységének és pénzügyi eredményeinek.

Végezetül, de nem utolsó sorban az AXIÁL Kft. beszállítói közül az ünnepélyes eseményen két partner céget is megismerhettünk közelebbről. A német Fendt gyártól Ernst Weihele ország felelős, és Bernhardt Stocker, közép-európai értékesítési vezető tartott előadást, a francia Manitou céget pedig Jean Rouault közép-európai értékesítési alelnök, valamint Aleksander Wajner ország felelős képviselte.

Egy biztos: az Axiál folyamatos piaci térnyerését a fejlődés, a megbízható és minőségi kiszolgálás mellett a vállalat kimagasló technológiai háttere és átfogó telephely-hálózata tette és teszi lehetővé.

Nos, a példa adott mindenki számára…

A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek a www.agraragazat.hu galériájában!