fbpx

Most érdemes igazán homlokrakodót vásárolni

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 január 08.

Egyedülálló akciókkal, talán eddigi legnagyobb mértékű kedvezményekkel kínálja a prémium minőségű német STOLL rakodókat a SATO-GÉP.

 

Stoll rakodó

STOLL a világ egyik legjobb minőségű rakodója (Fotó: Sato-Gép)

 

Megéri a prémium minőségbe befektetni

Az talán sokak számára nem kérdés, hogy a STOLL a világ egyik legjobb minőségű rakodója, de természetesen sokan vannak, akik évente csak néhány alkalommal használnak rakodót és úgy gondolják, hogy nem éri meg prémium minőségbe fektetni. Hosszú távon a jobb minőség mindig kifizetődőbb, hiszen hatékonyabb munkavégzés (időt, energiát spórolunk) és gazdaságosabb üzemeltetés (kevesebb alkatrész- és szervizigény mellett olcsóbb fenntarthatóság) mellett egy jóval hosszabb élettartamú eszközt kapunk. Igenis megéri a befektetés, és a jelenleg elérhető STOLL homlokrakodó kedvezményekkel valóban elérhető áron juthatunk prémium homlokrakodóhoz.

 

A lényeg sokszor a részletekben rejlik

Vannak, akik úgy tekintenek a homlokrakodókra, mint egy általános kiegészítő eszköz („rakodó az rakodó”) és kevés időt fordítanak a megfelelő márka és típus kiválasztására, pedig ha jobban megfigyeljük a műszaki paramétereket, megvizsgáljuk mélyebben a fontos részletkérdéseket, akkor láthatjuk, hogy valóban nagy minőségi különbségek is lehetnek a márkák, típusok között, de sokszor a részletekben rejlik.

 

Milyen fontos műszaki adatokat, és a háttérben rejlő tulajdonságokat ajánlatos vásárlás előtt megvizsgálni?

Legelőször természetesen magát a rakodó formáját, kinézetét láthatjuk. Legyünk igényesek rakodót tekintve is, hisz igenis fontos a kinézet, ugyanis csak gondos tervezés és minőségi anyaghasználat mellett lehet igazán formatervezett rakodót gyártani. A jó anyagminőség, küllem mellett stabilitást és hosszú élettartamot ad, valamint könnyebb önsúlyt és karcsúbb szerkezetet biztosít, mely javítja a kilátási viszonyokat is. Amit viszont sok esetben nem láthatunk egy érdeklődés során, az a konzol. Itt is rendkívül nagy szerepe van az anyagminőségnek, mert minél jobb anyagból gyártják, úgy sokkal jobban passzol a traktor alvázformájához és könnyebben hozzáférhetők a szervizpontok. Nagyon lényeges tényező a vezérlés, mennyire modern a hidraulikatömb és milyen minőségű a joystick, és a csapok perselyek. Egy olcsóbb minőségű joystick vagy kopóalkatrészek a használat során könnyebben meghibásodnak, és az gyakori alkatrészigényt produkál.

 

Stoll rakodó

Karcsú szerkezet javítja a kilátási viszonyokat (Fotó: Sato-Gép)

 

Rendkívül fontos tulajdonság az emelési teljesítmény, viszont sok esetben sajnos csak a maximális teherbírást emelik ki, ami használat szempontjából egy „hamis” adat, mert az talajszintnél van. Munkavégzés nézőpontjából a legfontosabb paraméter a felső pontban lévő emelőerő, sőt 60-90 cm-re a rakodótól. Ezt nagyon érdemes döntés előtt megvizsgálni.

 

És mitől is világszínvonalú évtizedek óta a német STOLL homlokrakodó?

Elsősorban azért, mert 30-300 LE-ig szinte minden típusra optimális rakodót kínál. Kiemelkedő anyagminőség által tetszetős, formatervezett gémet és minden esetben tökéletesen illeszkedő konzolt kínál. A STOLL FZ Profiline a rejtett párhuzamvezetéssel kategóriájának legjobb kilátási tulajdonságával bír. Kedvező önsúlyának köszönhetően nem terheli az első hidat és kevésbé változtatja meg a traktor súlypontját.

A lehető legjobb minőségű finomszemcséjű acél szerkezet egy anyagból van hajlítva, így rendkívül stabil szerkezet, mely generációkat képes kiszolgálni. STOLL rakodók 90cm-re a billenési ponttól (kanál, raklapvilla súlypontja) is nagyon jó teljesítményt mutatnak. „Csak” kiszolgáló munkákra, vagy mindennapi kemény igénybevétel esetén is válassza Németország vezető homlokrakodóját, és legyen büszke rakodójára is.

 

Stoll rakodó

Most plusz gyári kedvezmény is kerekítheti lefelé a beruházás összegét (Fotó: Sato-Gép)

 

Most a megszokott kedvezményszint felett plusz gyári árkedvezménnyel és bizonyos csomagok esetében még ajándék munkaeszközzel kínálja a STOLL homlokrakodókat. Számos traktormárkákra és típusra most valóban rendkívüli akció keretében vásárolhatnak homlokrakodót, akár 15-25% kedvezményszint mellett. Elővásárlási időszak lévén rövid szállítási határidőt vállal a forgalmazó cég, a csomag tartalmaz egy (a vevő telephelyén történő) beüzemelést is.

Bővebb információért, kedvezményes személyre szabott ajánlatért látogasson el a Sato-Gép weboldalára.