fbpx

5 ezer családot ért el a lavina!

Írta: Kohout Zoltán - 2016 december 03.

Ötvenhárom település, 53 településen 1500 önkéntes, 110 önzetlenül felhasználható hektár és több mázsa vetőmag – ennyi és egy humánus ötlet kell ahhoz, hogy többezer család hiányos, elégtelen táplálékát közös összefogással egészítsék ki.

növénytermesztés

Idén nyolcadszorra valósult meg a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja, amelynek keretében a Syngenta által felajánlott vetőmagokat 53 településen összesen 110 hektáron vetették el. A munkába eleve olyan, hátrányos helyzetű embereket vontak be, akik így tisztes munkával juthattak hozzá a megtermelt élelmiszereket: paradicsomot, zöldborsót, karfiolt, burgonyát, csemegekukoricát és hagymát. A programban részt vevő településeken nehéz helyzetű, kisgyermekes családok, idősek, mozgáskorlátozottak is részesülhettek a humanitárius akció eredményéből.

Vállalatunknak fontos a társadalmi felelősségvállalás, az Élelmiszerlavina idén is bizonyította, hogy fontos és példamutató program. A kézzelfogható segítségen túl a munkában résztvevők tapasztalatokat szereznek a mezőgazdasági művelésről, amelyet otthonukban is folytatni tudnak. Emellett munkatapasztalatot is szereznek, és a munkaerőhiánnyal küzdő mezőgazdaságban minden dolgozni akaró emberre szükség van a földeken – kommentálta az Élelmiszerlavina-programot Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója.

Idén bő 1500-an vettek részt a közösségi munkában, 150 tonnányi élelmiszert termeltek, ami 5 ezer családon segített – jelentette a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.