fbpx

Csongrádban is híres a Hardi minőség

Írta: Kohout Zoltán - 2016 december 09.

A gazdák sokszor ma is egymás tapasztalatai alapján döntenek. Így volt ezzel Boros Gábor is: mivel a környéken jó híre volt a Hardi-gépeknek, ő is kipróbálta a márkát. Sikeres gazdálkodóként esküszik a Hardi permetezőkre, és most már az ő tapasztalatai is példaértékűek a régióban…

Hardi minőség

Boros Gábor kitartó munkával fejlesztette a gazdaságát 350 hektárosra, és 700 hektáron szolgáltat a környékbeli gazdáknak, akiktől a legjobbakat hallotta a Hardi felől. Vett is szűk 4 millióért egy 2800 literes, 18 méteres kerettel szerelt, 4 szakaszos Commandert.

„Öt évig minden rendben volt, de egy-két kisebb javításnál a szerviz vagy a csere pár órán(!) belül megvolt. Nagyon szép szórásképe volt, megbízhatóan, precízen dolgozott. Nem is adtam volna el, ha nem kellett volna nagyobb” – mesélte Gábor. Ám mikor eladta a Commandert, újabb kellemes meglepetés érte: a permetező egyetlen fillért sem veszített az értékéből – használtan is 4 millióért vitték el!

Boros Gábor intenzív, precíziós gazdaságában a hatékony és minőségi munkához strapabíró, precíz és megbízható gép kell.

Hardi minőség

„Nem volt kérdés, hogy Hardi lesz a következő permetező is. Mivel a zöldségekben is sok vízzel oldom meg a rovar- és gombaölőszeres kezelést, a 4 ezer literes, 24 méteres Hardi Navigator mellett döntöttem: ezzel 20 hektáron egy óra alatt végzek, tankolással. Amikor gyorsan kell permetezni, ez a hatékony gyorsaság óriási jelentőségű!”

Gábor munkáját a tábla GPS-rendszerbe táplált adatai révén a Hardi Auto Section Control (automata szakaszvezérlési) rendszere is segíti: megelőzi, hogy egy részen több vagy kevesebb permetszer jusson a növényre. A DynamicFluid4 nyomásszabályzó pár másodperc (4-5 méter) alatt reagál a traktor irány- és sebességváltozására, és újraszabályozza a kívánt dózist. Sőt, ezután már előretervezi a következő fordulókat.

Gábor az itthon még ritka, rugózott híddal, hidraulikus ingazárral és keretrögzítéssel rendelkező Navigator-t választotta.

Hardi minőség

„Ez a közúton gyorsabb, permetezés közben pedig a keret stabilitása rendkívüli, tartja a szükséges kezelési magasságot, így gyorsabban haladhatok, és a permetszer is egyenletesen kerül a felületre, biztosítja a kimaradt területek lekezelését is. Annyira pontos, hogy ha betankolok 20 hektárra, mindig pont ott fogy ki a szer, ahová tervezve lett a GPS-adatok alapján.”

A Navigator továbbá a legporosabb és nehezebb permetszert is olyan hatékonyan és nagy nyomással forgatja egybe a vízzel, hogy sosem ülepszik a tartály aljára. Az egyenletesség itt is érvényesül a Hardi-gépen, a 8 szakaszszűrőt nagyon ritkán kell tisztítani, és mivel jól hozzáférhető, fél óra alatt az összes megvan.

Egy gép árulkodik arról, milyen állapotú a gazdaságod. A Hardi prémium minőség, és ez az árában is tükröződik, de egyrészt egy Hardi éveken át stabilan őrzi az értékét, másrészt visszahozza az árát. Ha előbb veszem meg ezt a nagyobb Navigator-t, akkor előbb tudtam volna én is plusz munkákat vállalni, mert ugyanannyi energiával, idővel most többet tudok elvégezni” – összegzi a Hardi-hoz fűződő márkahűségét Boros Gábor.