fbpx

A BASF új eszközzel veheti fel a harcot az ellenálló gyomnövényekkel szemben

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 szeptember 15.

Új technológia kerül a növényvédőszer-gyártó és forgalmazó BASF birtokába, amivel gyomirtás hatékonysága legalább azonos szintű a most forgalomban lévő glufozinát termékekével, a termelők viszont akár felére csökkenthetik a növényvédőszer-mennyiséget.

 

 

A BASF felvásárolta az L-glufozinát-ammónium szabadalommal védett Glu-L™ technológiát az AgriMetis™-től. A biotechnológiai fejlesztésekben vezető vállalat technológiáival még hatékonyabb megoldást kínálhat ügyfeleinek BASF a nem kívánt gyomok elleni védekezéshez.

A növényvédelem és a vetőmagok globális piaca a lakosság számával együtt növekszik, és egyre fontosabbá válik a természeti erőforrások megőrzése, valamint a fogyasztók átláthatóságra és élelmiszer-biztonságra vonatkozó igényeinek kielégítése. A mai glufozinát termékek aktív L-glufozinát-ammóniumból és inaktív D-glufozinát-ammóniumból állnak. Az új technológia segítségével ez utóbbi alakul át aktív L-glufozinát-ammóniummá. Az új termék ennek köszönhetően jóval hatékonyabb lesz. A gyomirtás hatékonysága legalább azonos szintű a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható glufozinát termékekével, a termelők pedig akár 50%-kal is csökkenthetik a kijuttatott növényvédő szerek szükséges mennyiségét. Ez a változás a termelők és az ágazat számára egyaránt jelentősen csökkenti majd a működési költségeket, így a termék kijuttatása és alkalmazása még fenntarthatóbbá válik, a jelenlegi megoldásokhoz képest.

Az új termék jelenleg bejegyzés alatt áll az Egyesült Államokban, ahol várhatóan a következő években kerül piacra. A tervek szerint más régiókban is hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet majd.

Forrás: BASF