fbpx

Alaptalan a Lely felvásárlásáról szóló pletyka

Írta: - 2017 március 29.

Hosszú évekig bizonyosan a népszerű Szakadáth-Gépker kezében marad a márka Magyarországon

Nagyra nőtt, de egyelőre túlzó az a híresztelés, amit a Lely felvásárlása körül fújt fel a külhoni és részben a magyar sajtó. A márka magyarországi kereskedője szerint még csak az első szándéknyilatkozatoknál tart a folyamat, ami várhatóan nemcsak évekig el fog húzódni, de utána sem hoz majd magával érdemi változásokat a partnerek-ügyfelek felé.

Bekebelezi az AGCO a Lely-t – adta hírül a külhoni agrár-szaksajtó, de a hír tényként kezeli azt, ami ma még csak tervezett fázisban van. Ezt erősítette meg az Agrárágazat szerkesztőségének Szakadáth László. A nevével fémjelzett Szakadáth-Gépker Kft. Kelet-Magyarországon a Lely tejipari, az egész országra kiterjedően pedig a Lely szálastakarmány-betakarító gépeit forgalmazza. A Szakadáth-Gépker az utóbbi években dinamikusan növelte forgalmát, népszerűsége és piaci integritása töretlen, ezért is érintette a cégvezetést váratlanul az AGCO és a Lely egybeolvadásáról szóló, csupán egy szándéknyilatkozat erejéig valós hír.

Legfeljebb is egy sokéves folyamat még nagyon kezdetleges fázisban van. Az AGCO részéről még csak szándék-kinyilvánítás történt, ha tehát egyáltalán lesz felvásárlás, akkor az is hosszú évek folyamatában valósulna meg. Ha egyáltalán így lesz, akkor sem lesz semmi olyan fordulat, ami az eddig is gyors és minőségi szolgáltatást nyújtó Lely-márkaképviselet munkáját befolyásolná. Alkatrész mindig lesz, lelkiismeretes szerviz- és egyéb szolgáltatásaink évekig lesznek, és a Szakadáth-Gépker, valamint a Lely iránti folyamatosan növekvő érdeklődés magabiztos piaci jelenétet biztosít a jövőben is – mondta portálunknak Szakadáth László, utalva a cég hivatalos közleményére.

Kohout Zoltán

(A hírügynökségek téves jelentései révén az Agrárágazat nyomtatott verziójába is pontatlanul került bele az AGCO Lely-t érintő „bekebelezési” híre. A nyomtatott verzióban a korrekció egy későbbi lapszámunkban fog megjelenni – a szerk. megj.)