fbpx

A gyermekek közétkeztetésének javításáért ellenőriz a hivatal

Írta: Szerkesztőség - 2013 február 22.

Budapest, 2013. február 21., csütörtök (MTI) – A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ez év januárjában kezdte meg a gyermek közétkeztetésben felszolgált ételek akkreditált laboratóriumi érzékszervi vizsgálatát, az elemzéseket a hatóság folyamatosan végzi, és az eredményeket a NÉBIH saját honlapján rendszeresen elérhetővé teszi – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

 

A NÉBIH közleménye ismerteti: az utóbbi időben megszaporodtak azok a bejelentések, amelyek a gyermek- közétkeztetésben kiszolgált ételeket kifogásolják.

A NÉBIH és egyes megyei kormányhivatalok élelmiszerlánc-felügyeletet ellátó igazgatóságai ezért indították az ellenőrzési programot.

A véletlenszerűen kiválasztott gyermekintézményekből a laboratóriumba érkezett ételeket akkreditált módszerrel vizsgáló bizottságok értékelik.

A hatóság a gyermek-közétkeztetéssel kapcsolatos panaszokkal kapcsolatban arra ösztönöz mindenkit, hogy a bejelentéssel egyidejűleg a közétkeztetésért felelős intézmény fenntartójának is jelezze panaszát.

 

MTI 2013. február 21.