fbpx

Az új Terra-Gator 8333 önjáró talajinjektáló egyedülállóan gazdaságos, jól kezelhető és felügyelhető

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 14.

Az új Terra-Gator 8333 önjáró talajinjektáló egyedülállóan gazdaságos, jól kezelhető és felügyelhető.

A Challenger Terra-Gator 8333 a világ első olyan különleges felhasználású járműve, amely kihasználja a CHALLENGER fokozatmentes sebességváltójának (CVT) előnyeit. Ez az iparágvezető konstrukció, ami több mint 100.000 járműben üzemel, egyedülállóan jó kezelhetőséget, hatékonyságot és alacsonyabb üzemeltetési költségeket biztosít.

A TG 8333 nagyobb mennyiség kijuttatására képes, nagyobb területre, gyorsabban és nagyobb pontossággal, mint ezelőtt bármikor. A kezelőt kiemelkedő kényelemmel kényezteti, ezáltal hosszú órákon át képes dolgozni tökéletes kontroll mellett.

A 360 lóerő (maximum teljesítményű) hathengeres CHALLENGER 8,4 literes motor, amely híres az üzemanyag-takarékosságáról tökéletesen illeszkedik a Tech Star sebességváltóhoz.

Példa nélküli komfort és kezelhetőség

A Challenger TG8333 kezelőfülkéje alapfelszereltségként légrugózással van ellátva és 15 cm-rel alacsonyabban helyezkedik el, az előző modellhez képest. A tágas kabin a legmagasabb elvárásoknak megfelelő felszereltséggel rendelkezik és ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, mint minden „C” sorozatú Challenger gép. Alapfelszerelés a légkondicionáló berendezés, a túlnyomásos kezelőfülke pedig messze felülmúlja az összes levegőminőségi szabvány előírásait a három-fázisú szűrőrendszer működésének az eredményeként, ami külső és belső szűrőkből és aktívszén-szűrőből épül fel.

Tökéletes kezelhetőség a Falcon VT-ről

Az új ISOBus kompatibilis Falcon VT vezérlőegység, amely fő eleme a 25 cm-es érintőképernyő, alapfelszerelés része a Terra-Gator 8333-on. Ez változtatható kijuttatási sebesség vezérlést tesz lehetővé és egyaránt működik folyékony és száraz anyag kijuttatásakor is. Semmilyen más a piacon levő rendszer nem nyújt ilyen magas szintű rugalmasságot és kezelhetőséget.

A gyors feltöltés növeli az elvégezhető munka mennyiségét

Az új Terra-Gator 8333 15 m3-es tartállyal van felszerelve, ami 5 ponton kapcsolódik a gép vázához az egyenletes tömegeloszlás érdekében.

A hígtrágyát egy EL 1550-es 6.000 liter/perc kapacitású Börger szivattyú szállítja, ami hidraulikusan hajtott egy közvetlen áttételű sebességváltón keresztül. A Super Load (Szupertöltés) rendszer lerövidíti a töltési időt, ezáltal növeli az elvégezhető munka mennyiségét. A 15 m3-es tartály feltöltése mindössze 1,5 percig tart megfelelő viszkozitású anyag esetén. Sűrűbb trágyák használatakor a két szivattyút egyszerre lehet működtetni a teljesítmény növelése érdekében.

Bővebb információ:

Huntraco Zrt.,

Dominek László

mezőgazdasági termékfelelős

06-23/504-294