fbpx

A legjobb befektetés a talajok megújítása

Írta: Szerkesztőség - 2020 május 04.

Talajreform szaktanácsadási rendszerünk ötvözi a talajmegújító mezőgazdaság és a precíziós agronómia legjobb fogásait.

Megoldásaink alapvető eleme az oktatás, amely – a konzultációk mellett – farmlátogatásokat, gazdaságodra szabott  képzéseket, és részletes technológiai leírásokat foglal magában. A tudásátadással gazdatársainkat segítjük abban, hogy a megismerjék a talajmegújító gazdálkodás legújabb és legjobb fogásait, és találkozzanak a hasonló gondolkodású kollégáikkal. A naprakész tudásnak köszönhetően elkerülhetők költséges hibák, jobb eredmények érhetők el, és kialakul egy innovatív gazdaközösség. Így lesz az inputintenzív gazdálkodásból egy tudásintenzív-rendszer.

TillageMix takarónövény-keverékeink 2015 óta bizonyítanak a magyar földeken. Mixeink között biztosan megtalálja a talajaihoz, vetésforgójához és céljaihoz illőt. Mint ahogy nincs két egyforma talaj, úgy nincs két egyforma gazdaság sem, így a takarónövényezést a saját területén, a saját gyakorlatban kell kialakítania minden gazdálkodónak. Amikor TillageMix keveréket rendel, akkor nem csupán vetőmagot kap: minden zsákban ott van a kulcsrakész takarónövény-technológiánk. Csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy a hazai körülményekre adaptálja a takarónövények alkalmazását.

CarbonKick szerves startereink egy újabb lépést jelentenek a szén-víz-tápanyag körforgás még gondosabb menedzselésében. A szerveszszén-mátrixban lévő tápanyagok hatékonyabban táródnak fel, mint a szintetikus starterek anyagai, és közben a talajéletet is táplálják. A könnyen emészthető szénformákat kedvelik a talajlakó élőlények, így nyüzsgő mikrobiális közösséget alakíthatunk ki a magárok körül, ami segíti a növény kezdeti fejlődését. Innovatív szerves-startereink ugyanolyan egyszerűen szállíthatóak, tárolhatóak és juttathatóak ki, mint bármelyik NPK-műtrágya.

Rendszerünkben először a talajt tápláljuk, így a talaj tudja táplálni a növényt, ami pedig cserébe serkenti a talajt. Így létrejön egy olyan körforgásos rendszer, amely egyszerre ellenálló a klímaváltozással szemben és jövedelmező is– Önnek, a gazdálkodónak.

Tudjon meg többet megoldásainkról és filozófiánkról weboldalunkon: www.talajreform.hu, kérdés esetén pedig állunk rendelkezésedre!