fbpx

A munkád a hobbid? Új Mercedes-Benz X-osztály

Írta: - 2018 február 02.

Hazánkban a Villányi Borvidék dűlői között 2017. november 22-én mutatkozott be a Mercedes-Benz első pickup modellje, mellyel új szegmensbe lépett a német autógyártó. A résztvevők terepen és közúton is megbizonyosodhattak az új X-osztály – kategóriájában eddig egyedülálló – tulajdonságairól.

A Mercedes-Benz X-osztály a pickupok hagyományos jellemzőit (robusztusság, praktikum, erő és terepjáró-képességek) egyesíti a Mercedes-Benz modellek tulajdonságaival, mint például a látványos formaterv, a kényelem, a menetdinamika és a biztonság. Az új modell egyedülállóan sokoldalú felhasználási lehetőségeket kínál – kiválóan helyt áll elnyűhetetlen pickupként, de akár családi szabadidő-autóként is, amellyel kitolja a hagyományos pickup-kategória határait. A középkategóriás pickup tulajdonságait a Mercedes-Benz modellekre jellemző menetdinamikával, kényelemmel, formavilággal, biztonsággal, modern kapcsolódási lehetőségekkel és személyre szabott megoldásokkal fokozza. Ezzel a Mercedes-Benz kiszolgálja a folyamatosan változó ügyféligényeket, és új szegmensbe lép.

Három modellváltozat minden igényre

Ugyanazon alapokra épülve az X-osztály három különböző modellváltozatban érhető el a különböző életstílusok által támasztott igényeknek megfelelően.

Az X-osztály PURE alapváltozat a funkcionális felhasználás jegyében készült, eleget téve az „igáslóként” történő felhasználás követelményeinek. Ugyanakkor kényelme és formája a magáncélú felhasználást is lehetővé teszi. Az X-osztály PROGRESSIVE olyan embereket szólít meg, akik robusztus pickupra vágynak magasabb presztízsű megjelenéssel és kényelmi funkciókkal. Egy autóra saját üzletük fellendítésére, amely kényelmes és presztízsben gazdag megoldásként szolgál magánhasználatra is. Az X-osztály POWER a felszereltségi lehetőségek csúcsát jelképezi. Olyan ügyfeleknek szól, akik számára a stílus, a teljesítmény és a kényelem különösen fontos. A változat egy igazán különleges szabadidő-autó, amely jól boldogul civil felhasználásban, sportos, szabadidős programokon, és akár az útról letérve is.

Az új modell a pickup-kategória Mercedes-e, amely minden elvárásnak megfelel – a menetdinamika és a menetkényelem tekintetében is. Ez a kényelemre hangolt futómű érdeme, amelyet a Mercedes-Benz mérnökei tökélyre csiszoltak. A modell a kategóriatársaihoz hasonlóan robusztus létra-alvázzal és többlengőkaros hátsó merevtengellyel rendelkezik, de első független kerékfelfüggesztése és tekercsrugói kimagasló képességűvé teszik.

A középkategóriás pickupok szegmense megérett egy prémium modellre. Az X-osztállyal új ügyfélcsoportok felé nyitunk, épp úgy, ahogyan a terepjárók szegmensét 20 évvel ezelőtt új alapokra helyeztük az M-osztállyal. A pickupunk meggyőző teljesítményt nyújt igáslóként, de legalább ennyire brillírozik családi szabadidő-autóként is. Röviden, az X-osztály a pickup kategória Mercedes-e – mondta Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG felügyelőbizottságának elnöke és a Mercedes-Benz Cars vezetője.

Az X-osztály a kategóriájában egyedi módon látszólagos ellentmondásokat old fel: a modern formaterv kompromisszumok nélküli robosztussággal találkozik, valódi terepjáró-képességek fonódnak össze kimagasló menetdinamikával, a stílusos komfort találkozik a kivételes praktikummal.

Összeállította: Kalmár Nárcisz

CÍMKÉK Mercedes