fbpx

Erdészeti programok is színesítik az idei Szántóföldi Napokat

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 10.

A 2019. május 23-24-én kerül megrendezésre Mezőfalván a III. NAK Szántóföldi Napok, ahol erdészeti szakmai kiállítás és programok is várják az érdeklődőket. A rendezvényre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara erdészeti szakmai kiállítók jelentkezését is várja.

szántóföldi napok

Az agrárium egyik meghatározó ágazata az erdőgazdálkodás, ami az ország területének ötödét, termőterületének több mint negyedét kitevő erdőkben folyik. Fontos, hogy az erdőgazdálkodási és az agrárágazat sajátosságai és fejlesztési lehetőségei folyamatosan napirenden legyenek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara erre is törekszik, ezért a nagy agrárrendezvényein egyre szélesebb körben jelennek meg az erdőgazdálkodás aktuális eredményei és kihívásai. Jelentős előrelépésnek tekinthető, hogy a 2019. május 23-24-én, a Mezőfalván megrendezésre kerülő III. NAK Szántóföldi Napokon is lesz erdészeti szakmai kiállítás és programok.

A kamara a kiállításon megjelenő földtulajdonosok és mezőgazdálkodók részére be szeretné mutatni, hogy az erdőtelepítések, a fásítások és a fás szárú ültetvények hogyan járulhatnak hozzá a termőföldek racionális hasznosításához. A köztestület a szakmai kiállítással és előadásokkal hozzá szeretne járulni az elmúlt időszakban kissé háttérbe szorult ágazati ismeretterjesztéshez, elsősorban az erdőgazdálkodók, valamint az erdészeti szaktanácsadók és szakirányítók szakmai ismereteinek bővítéséhez.

Az ismeretterjesztés keretében erdészeti gépbemutatóra is lehetőséget biztosít a kamara. Az erdőgazdálkodási ágazatban is egyre nagyobb akadályt jelent a munkaerőhiány, emiatt rendkívül fontos az elhasználódott hazai erdészeti géppark megújítása.

A programokról a www.szantofoldinapok.hu portálon részletes tájékoztatást olvashat. A rendezvényre várják az említett célokhoz kapcsolódó tevékenységet végző szakmai kiállítók jelentkezését is.