fbpx

A seregélyek új ellensége – újdonság a Doxmandtól

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 19.

Durrogtatás, madárháló, gázágyú, gyérítés, természetes ellenségek, madárijesztők, különböző műmadarak, fogságba ejtés… – hagyományos megoldások a seregély távoltartására, ám ezek bevetése ellenére a gyümölcs- és szőlősgazdák egyik legnagyobb ellensége a falánk madár. Az egyébként rovarokkal táplálkozó madarak gondosan összeszedik a kártékony rovarokat, de a gyümölcs érésekor meg is „kérik az árát”: ha nem figyel a gazda, könnyen jelentős károkat tudnak okozni.

 

Gondozásmentesség, hatékonyság

Véletlen vijjogással véd

Seregélyriasztó berendezéseink olyan vijjogásszerű hangot bocsátanak ki, melynek hatására a seregélyek és más egyéb kártékony madarak veszélyben érzik magukat, és meg sem próbálnak leszállni a védett területre. A hangok generálása véletlenszerűen történik, így nem fogják tudni kiismerni a készülék működését. Az energiaellátásról a berendezés tetején található napelem gondoskodik, mely borús időben is elegendő energiát szolgáltat a vezérlő áramkörnek. A riasztó csak nappal ad ki hangot, éjszaka automatikusan kikapcsol.

Érdemes már érés előtt bevetni

Nézze, és győződjön meg!

Seregélyriasztóinkat megtekintheti a közelgő AgroMASHExpo kiállításon is (standunk a SATII/21 helyen található), ahol több újdonsággal is várjuk a kedves látogatókat. Addig is kellemes ünnepeket, sikerekben gazdag esztendőt kíván a Doxmand csapata!

Nagy Tamás

Doxmand Hungary Kft.

+3630/692-8785

[email protected]