fbpx

Egyre népszerűbb az online turista horgászjegy

Írta: - 2014 május 30.

Egyre népszerűbb az online turista horgászjegyCsaknem kétezren regisztráltak május 1-je óta a turista állami horgászjegy (TUHIR) rendszerében, amely most modern, letisztult arculatot kapott. Az egyszerűsített jegy mellet egyre több szolgáltató tervezi a kedvezményes területi engedély bevezetését is. A könnyített ügyintézésen túl a NÉBIH online nyereményjátékot indított a pihentető időtöltés népszerűsítéséért.

Töretlen az érdeklődés a turista állami horgászjegy iránt. A TUHIR indulása óta mintegy 2000-en regisztráltak, 900-an töltötték ki sikeresen az online tesztet, s csaknem felük a 90 napos jegyet is kiváltotta már. A hobbi pecások jelentős része elsőre sikerrel vette az ellenőrző kérdéssor helyes kitöltése jelentette akadályt, de akadt, aki csak a 13. próbálkozásra tudta csak teljesíteni a követelményeket. A regisztrálók között számos külföldi (többek között amerikai, angol, ausztrál, holland, német, román, svéd) állampolgár is található.

Az újfajta állami jegyet a vízhasznosítók többsége is örömmel fogadta. A NÉBIH-nél többen jelezték már, hogy a turista állami horgászjegy mellé bevezetik a kedvezményes turista területi horgászengedélyt. Hamarosan többek között a Tisza-tavi Sporthorgász KNKft.-nél, a Tisza Halászati Szövetkezetnél és a Halász Kft.-nél is elérhető lesz a kedvezményes területi jegy.

A horgászat népszerűsítése érdekében a NÉBIH online játékot indított közösségi oldalán (www.facebook.com/nebih.hu ). A 2014. június 20-ig tartó játékban a vállalkozó szelleműek egy négy fős Tisza-tavi horgászhétvégét nyerhetnek.

2014. május 30.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Földművelésügyi Igazgatóság