fbpx

Nő a támogatás: figyelem, módosult a vízgazdálkodási pályázat!

Írta: Szerkesztőség - 2020 október 05.

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című (VP2-4.1.4-16) felhívás dokumentációja. Íme, a részletek!

 

 

Módosult a felhívás felvezető oldala és 5.3. pontja: az igényelhető vissza nem térítendő támogatás maximális összege egyéni projekt esetén 2 milliárd forintra nőtt. Módosult továbbá a felhívás felvezető oldala és 5.4 pontja: az előleg mértéke egységesen maximum 1 milliárd forintra módosult.

Változott a felhívás 3. számú melléklete is. A „Kollektív projekt” meghatározás bővült az öntözési közösséggel, továbbá a melléklet kiegészült az „Öntözési közösség” definíciójával. A módosítás értelmében az agrárpolitikáért felelős miniszter által elismert öntözési közösségek is jogosultak a felhívás keretében kollektív projekt végrehajtására.

 

 

Mindezek miatt több pontban további módosítások történtek a felhívás 1.2. pontjának, 4.1. pontjának 4. alpontjának, valamint a 6. fejezet 1. és 2. alpontjainak szövegében. Módosult a felhívás 2. számú melléklete: az I. és II. tevékenységcsoportok alatt támogatható tevékenységek kiegészültek a 4. ponttal („A terület vízrendezése, felszín alatti dréncsőhálózat beépítése”).

Fentieken túlmenően a Felhívás-sablonhoz történő igazítás miatt is módosítások történtek – érdemes ezeket részletesen tanulmányozni. Különösen azok esetében, akik október 5. után adják be támogatási kérelmeiket. A 2020. október 5. előtt benyújtott támogatási kérelmek elbírálása a korábban hatályos felhívás előírásai alapján történik.