fbpx

Több célt szolgál az agrártámogatás

Írta: - 2016 május 23.

Az agrártámogatás nem önmagáért van, a mezőgazdaság jövedelmezőségének növelésén túl a közjót szolgálja Magyarországon és az Európai Unióban is – mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.

Czerván György szerint az agrártámogatás több célt szolgál, köztük a környezetvédelmet, az élelmiszerbiztonságot és a foglalkoztatást.

„Ha nem lennének agrártámogatások, akkor valamennyiünk számára az élelmiszerek sokkal drágábbak lennének” – tette hozzá.

Az agráriumot az államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján a jövő évi költségvetés egyik nyertesének nevezte. Azt mondta: a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés finanszírozására mintegy 100 milliárd forinttal több áll rendelkezésre 2017-ben, mint az idén. A mezőgazdaságra a vidékfejlesztési és halászati programok támogatásával együtt 657,1 milliárd forint szerepel az idei költségvetésben, míg a jövő évi büdzsé tervezete ugyanerre a célra 763,0 milliárd forinttal kalkulál – ismertette Czerván György.

(MTI)