fbpx

ALMA vontatott szőlőszüretelő kombájn átadása a Taschner Pincészetnél

Írta: - 2017 szeptember 01.

A Pihenőkereszt néven ismert, Sopron városa fölé magasodó domboldalon helyezkedik el a Taschner Borház, mely magában foglalja a pincét, a palackozót és a vinotékát, ahol borkóstolók keretében minden érdeklődő számára adott a lehetőség a pincészet saját borainak és pezsgőinek kóstolására.

A Taschner Bor- és Pezsgőház Kft. ma 20 hektáron gazdálkodik. A család – mely a borházzal szoros összefonódásban, annak felső szintjén éli mindennapjait – hosszú távú terveiben egy panzió kialakítása szerepel.

A hagyományok, a szellemiség és a tudás tisztelete azok az erők, melyek mentén él és gyarapodik a Borház.

Az ALMA szőlőszüretelő gép mellé egy GIMBRE szőlőszállító pótkocsit és egy STRAZZARI szőlőátfejtő garatot is vásárolt a pincészet. A modern szüretelési folyamatok megtervezésénél elsődleges szempont volt a hatékony és kíméletes szüret lebonyolítása. Partneri kapcsolatukat is, ezen szempontokat figyelembe véve alakították ki az AgroázisKft-vel.

Az Agroázis kínálatában a kezdetektől megtalálhatóak szőlészeti és szőlőfeldolgozó gépek, az elmúlt években pedig már borászati gépeket és komplett pincetechnikai berendezéseket is forgalmaznak. Az eddig több mint 4500 db értékesített és sikerrel üzemeltetett ALMA géppel piacvezető a vontatott szőlőszüretelő gépek piacán. Az ALMA cég által kifejlesztett sorkövető rendszer biztosítja a tőkék, valamint a támrendszer maximális védelmét, a sorokba való könnyű bejutást, megakadályozza a léveszteséget, így a gépkezelőnek kizárólag a terepviszonyokra kell összpontosítania. Az ALMA szüretelőgép rendkívül fordulékony, a vonórúdja pedig derékszögben is húzható, saját hajtású kerekeivel kis teljesítményű erőgéppel is használható.

Az ALMA szüretelőgép mechanikai alkatrészeit úgy tervezték, hogy lehetővé váljon a könnyű karbantartás, miközben az üzembentartási költségek is alacsonyak maradnak. A gépek legnagyobb előnye a versenytársakhoz képest a rendkívül tiszta betakarítás.

A 10 db nagy teljesítményű BOW típusú verőléc a kíméletes munkavégzést biztosítja. A verőlécek percenkénti ütésszáma 380 és 420 között fokozatmentesen állítható. Az ALMA cég által kifejlesztett termésfelfogó rendszer egymással összecsavarozott, extra hosszú, rugalmas pikkelyekből áll, amelyek megakadályozzák a szem- és léveszteséget, így biztosítva a magas hatásfokot.

A gépről bővebb információ és pontos leírás a linkre kattintva érhető el:

ALMA szőlőszüretelő gép

Legyen szó a szőlészet-borászat bármely lépéséről, az Agroázisnál biztosan talál rá megoldást!

Elérhetőségek:

Kelet-Magyarország
Hagymási Tamás üzletágvezető
+3630/9680001
[email protected]

Északnyugat-Magyarország
Gazdig Gergő
+3630/2550604
[email protected]

Közép- és Délnyugat-Magyarország
Süli Ramon
+3630/9577253
[email protected]