fbpx

Az autó felkészítése a télre

Írta: Szerkesztőség - 2014 november 07.

Ebben az évben is meglepetésszerűen fog érni minket a tél? Lehet, hogy inkább nekünk kellene meglepni a telet! Itt a legfőbb ideje, hogy elgondolkozzunk az autó felszerelésén fagy vagy váratlan havazás esetén. A Bridgestone tanácsot ad, hogy mire kell emlékeznünk a téli szezonra készülődve.

– Nem lesz egyáltalán meglepetés, ha azt mondjuk, hogy az első dolog, amiről gondoskodnunk kell, az a téli gumi. A gumiabroncs az egyetlen olyan biztonsági eleme az autónak, amely ténylegesen érintkezik az úttal. Mit érdemes még összepakolni egy téli út előtt – Erre és sok más kérdésre talál választ az internetes oldalunkon lévő Téli abroncsok fülén – meséli Anna Paszt, a Bridgestone East Europe Marketing & PR Managere.

Jégkaparó

Hány hitelkártya ment tönkre az üveg kaparása közben, mert nem volt az autóban jégkaparó? Lehet, hogy ez triviális, mégis nagyon sok sofőr megfeledkezik erről az olcsó és egyszerű eszközről, mely hűvös éjszakák után a jég és hó ablakról való lekaparására szolgál.

Összecsukható hólapát

Egy könnyű és többfunkciós hólapát segíthet Önnek nehéz helyzetekből kikerülni, vagy eltolni a parkolóban a kocsi elől a havat. Felejtse el az autómentőket – önállóan ássa ki magát a problémákból!

Melegítő betétek

Ez egy nem nagy, hasznos és többször használható szerkentyű, melyet a legtöbb szabadidő termékeket áruló boltban lehet kapni. Elég bekapcsolni a betéteket, és betenni a cipőbe vagy kesztyűbe, hogy több órára többlet meleget nyerjünk. Nem árt a sofőrkesztyűre is emlékezni, mely hasznos minden fagyos reggelen, mikor a fagyott kormányt meg kell markolni.

Indítókábel

A fagyos időjárási viszonyok tönkretehetik az autó akkumulátorát, főleg öregebb, technológiailag kevésbé felszerelt modellek esetén. Az indítókábel üzemzavar esetén jól jöhet, hogy gyorsan visszatérjünk az utakra. Amennyiben éjjel következik be ilyen probléma, segítséget nyújthat egy elemlámpa. Érdemes fejlámpát választani, hogy maradjon szabad kezünk, és a LED égős a legjobb, mely erősebb fényű és tartósabb, mint a halogénes megfelelője.

További hasznos tanácsokat oldalunkon találhatnak meg: http://www.bridgestone.hu/szem%C3%A9lyaut%C3%B3-4×4-kisteheraut%C3%B3-abroncsok/your-journey/a-gumiabroncsok-biztons%C3%A1ga/

http://www.bridgestone.hu/szem%C3%A9lyaut%C3%B3-4×4-kisteheraut%C3%B3-abroncsok/your-journey/winter-tyres/

Bridgestone Magyarország Kft.

1133 Budapest, Váci út 76.

Telefon: +36 1 430 27 80

Fax: +36 1 387 93 11

Email:[email protected]