fbpx

Az Év Agrárembere 2019 Agrárgépészet Szabó István

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 06.

Szabó István mezőgépészethez való vonzódását családja, a vidéki környezet, a mezőgazdasági gépész szakközépiskola és a mezőgazdasági gépészmérnöki diplomája egyaránt meghatározta.

A nagykamarási termelőszövetkezetben műszaki főágazat vezetőként a teljes gépészet irányítása, a fejlesztések bonyolítása, a duális képzés kialakítása, annak működtetése a szomszédos mezőgazdasági gépész szakiskolával egyaránt feladata volt.

1996-ban Békéscsabán megalapította az Alfa-Gép Kft-t., aminek fő tevékenysége mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalmazása. Vállalkozását lépésről lépésre építette fel. Folyamatosan bővítette a termékkínálatot, valamint belföldi és külföldi kapcsolatait. Hazai és külföldi gépgyártók megyei és régiós képviselőjeként egyaránt kínálnak erő- és munkagépeket. A kilencvenes évektől elsőként vannak jelen a magyar kertészeti géppiacon. Támasza a családja, akik szintén a vállalkozásban dolgoznak. Büszke a felkészült és szorgalmas munkatársaira.

Részt vesz megyei és országos szakbizottságok és szervezetek munkájában. Cége a MEGFOSZ alapító tagja, ahol a felügyelő bizottság elnöke. 2017-ben MEGFOSZ Életpályamű díjban részesült. Közreműködik a VOSZ megyei munkájában, akitől Év Vállalkozója címet is kapott. Társaságuk több esetben kapott Év Kereskedője kitüntetést és Termékdíjat. Támogatja a tömegsportot, egyesületeket, rászorulókat és a megyei Príma díjasokat. Szervezője a sportolni vágyók társaságának, s maga is számos sporttevékenységet végez.

Az Év Agrárembere 2019 jelöltjeire január 20-ig szavazhat, a verseny honlapján, amelyet elérhet ITT