fbpx

Azt kaptuk, amiben megegyeztünk!

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 február 27.

A CHH szakértő csapata remek munkát végzett!

– vallja Tóth Péter, az amerikai egyesült államokbeli tulajdonosi háttérrel rendelkező POPZ cégcsoport pénzügyi vezetője, akivel a cégcsoport magyar leányvállalata, a POPZ Europe Kft. új popcorntisztító technológiájának megvalósulási hátteréről beszélgettem.

Mivel foglalkoznak?

– A POPZ popcorntermékeket gyárt: elsősorban mikrohullámú popcorn kukorica előállításával és értékesítésével foglalkozik. A cégcsoportot James D. Watkins amerikai üzletember alapította és vezeti jelenleg is, aki az 1970-es években részt vett a termék kifejlesztésében, és később vezető szerepet vállalt a mikrohullámú popcorn-piac felépítésében az USA-ban. A POPZ Europe Kft. csoport debreceni gyáregysége túlnyomó részben exportpiacokat szolgál ki: európai vásárlói mellett egyes ázsiai országokba, Dél-Afrikába és Új-Zélandra exportálja itthon gyártott termékeit. A debreceni gyár által előállított termékek javarészt magyar alapanyagok (popcorn kukorica, csomagolóanyagok) felhasználásával készülnek. A társaság Kelet-Magyarországon integrál mezőgazdasági termelőket a felhasznált popcorn kukorica termesztésére. A társaság piaci sikereit alapvetően termékei (elsősorban az itthon termelt jó minőségű popcorn kukorica) magas minőségének köszönheti. Annak érdekében, hogy a társaság az előállított termékek minőségét tovább javítsa, emelje a cég jövedelmezőségét és a termelés hatékonyságát, a POPZ a múlt év során egy komplex beruházási program megvalósítását tűzte ki célul. A beruházási program keretében a társaság debreceni telephelyén popcorn kukorica tárolókapacitásokat fejlesztett, illetve gabonatisztító gépsort helyezett üzembe. A gépsor többek között méretre osztályozó síkrostát, a kukoricaszemet szín szerint osztályozó berendezést, illetve a vevői igényeknek megfelelő csomagoló gépsort is tartalmaz. A beruházásnak köszönhetően a tárolás, feldolgozás és a gyártás egy technikai folyamatban valósul meg, ami jelentősen segíti a lehető legmagasabb minőségbiztosítási szint elérését. Ezt a komplex fejlesztést végül a CHH Műszaki KFT-vel közös összefogásában valósítottuk meg.

Miért és hogyan kerültek kapcsolatba a CHH Műszaki KFT-vel? Illetve miért rájuk esett a választás?

– Mivel több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a popcorntermesztés és -feldolgozás területén, és figyelemmel követjük a nagyobb gyártókat, akik ezen a területen működnek. Számunkra régóta ismertek voltak a magfeldolgozás területén nagy múltú Cimbria berendezései és technológiai megoldásai. Amikor elhatároztuk, hogy ezt a beruházást megvalósítjuk, akkor egy pályázat keretében több külföldi és hazai gyártót is megnéztünk, és végül a Cimbria mellett döntöttünk. Döntésünkben közrejátszott, hogy már ismertük a Cimbria berendezéseinek megbízhatóságát és minőségét, amit a Cimbria-berendezéseket üzemeltető, popcorntisztításra szerződött partnereink tapasztalatai is megerősítettek. Döntő tényező volt, hogy a CHH Műszaki KFT kulcsrakész megoldást kínált, azaz a tervezéstől a kivitelezésen át a beüzemeltetésig vállalta a komplett munkát, ami kulcsfontosságú volt a projekt sikeres kivitelezésében.

Mondana pár szót a kivitelezésről?

A tisztító tavaly év végén került beüzemelésre, és bár már működik, de valójában még csak tesztüzemmódban folyik a gyártás, aminek tükrében nyugodt szívvel mondhatom, hogy maximálisan elégedettek vagyunk, az elvártaknak megfelelően teljesítenek a Cimbria gépei.

Őszintén mondhatom, hogy azt kaptuk, amiben megegyeztünk, értem ezalatt, hogy pontosan határidőre sikerült üzembe helyezni a létesítményt, minden a szerződésben foglaltak szerint alakult, és forintra pontosan annyit fizettünk, amit az igen alapos és precíz árajánlatban megfogalmaztak. A kivitelezés során kiemelném, hogy tökéletes összhangban tudtunk működni a CHH szakembereivel! Minden a „nagykönyv szerint” zajlott, maximálisan elégedettek vagyunk mind a kivitelezéssel, mind pedig a gépválasztásokkal. A CHH szakértő csapata remek munkát végzett!