fbpx

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz és Széchenyi Turisztikai Kártya – akár egy milliárd forint összegű is lehet

Írta: Barna Ferenc - 2020 szeptember 25.

Az MKB Bank 2020. szeptember 23-tól már kínálja az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz konstrukcióját, valamint termékpalettájában megjelent a Széchenyi Turisztikai Kártya. A két új konstrukció a az Új Széchenyi Kártya Program keretében hivatott a COVID járvány kedvezőtlen hatásainak mérséklése, valamint források biztosítása az agrár- és a turisztikai ágazatban.

 

 

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében indított Új Széchenyi Kártya Program célja az azonnali likviditási, valamint fejlesztési források biztosítása a hazai vállalkozások számára.

A program májustól elérhető termékei:

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz;
  • Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel;
  • Széchenyi Likviditási Hitel;
  • Széchenyi Beruházási Hitel Plusz.

 

 

A két új termék jellemzői a banki tájékoztató szerint:

„Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz bevezetésével az MKB Bank a mezőgazdasági vállalkozások számára már nemcsak likviditási, hanem fejlesztési célokhoz is kedvező támogatású finanszírozást biztosít. A beruházási hitel keretében akár 1 milliárd forint összegű hitelhez juthatnak a gazdálkodók, maximum 6 éves futamidő mellett. Az állami támogatásnak köszönhetően a hitelfelvevő által fizetendő kamat mértéke csupán 0,5%. Az agrárvállalkozások hitelhez jutását az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezessége könnyíti meg.”

„A Széchenyi Turisztikai Kártya a turisztikai és vendéglátás szektorban működő hazai kis- és középvállalkozások számára nyújt 0% kamatozású hitelt akár 3 éves futamidő mellett, maximum 250 millió forint összegig. Az érintett ágazatokban működő vállalkozások a kiemelt mértékű állami támogatásnak köszönhetően kedvezményes feltételek mellett juthatnak forráshoz. A vállalkozások hitelhez jutását a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása segíti elő.”

 

A bank már jelent meg korábban is olyan termékekkel, melyek az agrár ágazatot támogatják.

Az MKB Bank digitális fejlesztéseinek köszönhetően az intézmény munkatársai a VideóBANK által biztosított online módon tudják fogadni az ügyfeleket, ezzel is kerülve a személyes konktaktust ebben a pandémiás helyzetben, ezzel párhuzamosan 13 fiókunkban van lehetőség digitális időpontfoglalásra az online felületen.