fbpx

Nyakunkon a WEB-GN!

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 október 12.

Probléma a gazdanapló vagy a nitrát-adatszolgáltatás elkészítése? Az ARASZ az adatszolgáltatás terhének jelentős részét leveszi a válláról!

 

 

Könnyítse meg az életét az agrár-adminisztráció egyszerűsítésével! Az ARASZ az adatszolgáltatás terhének jelentős részét leveszi a válláról! Közel 3000 gazdálkodónak, akiknek a napló vezetése már az ARASZ-ban történik, tudtunk segíteni, megkönnyítjük a munkát az eddig bevitt adataik céltudatos felhasználásával. Az ARASZ Agro adminisztrációs szoftver bárki számára elérhető. Egy rendszer, ami egyszerű és könnyen kezelhető, pár nap használat során elsajátítható. Nincs szükség többnapos vagy hetes oktatásra, ami mind-mind egyetlen célt szolgál, hogy a Gazdálkodási Naplót, Web-GN-t, Nitrátjelentést, vagy épp a Tápanyagtervet hibátlanul elkészíthessük.

Miért kellene egy adatot, csak azért, mert több adatszolgáltatási kötelezettségünk is van, többször begépelni, rögzíteni? Az ARASZ felhasználói egyszer dolgoznak, egyszer rögzítik a műveleteket, legyen az permetezés, trágyázás, agrotechnika, vagy bármi. Az egyszer rögzített adatokból a rendszer kigenerálja számunkra a tökéletes naplót, az ÁNYK-ba tölthető WEB-GN xml-t, és a nitrát-adatszolgáltatáshoz szükséges xml-t. Sok-sok gazdával, szaktanácsadóval, falugazdásszal konzultálva az ARASZ használatának tapasztalatairól, rengeteg a pozitív visszajelzés, hogy nem kell a szoftvernek köszönhetően ugyanazt az adatot 2-3 alkalommal rögzíteni minden évben.  Az ARASZ rendszer napokkal, hetekkel rövidíti meg a naplóírással töltött időt.

 

 

Az AKG és ÖKO célprogramokban történő vállalások, a Natura 2000 területek művelése, a permetezési napló vagy az állatállomány-vezetés – mind-mind egyre több felkészültséget és szakmai hozzáértést, komoly jogszabályi ismeret igényelnek. Precíz, pontos adminisztráció mellett is előfordulhat a hibázás lehetősége. Az ARASZ ugyan nem végzi el helyettünk a munkát, de a kötelező adminisztrációból egy könnyen kezelhető és átlátható rendszert épít. A rögzített információk tetszőleges módon lehívhatók, összesíthetők. Nagy előnye még az ARASZ-nak, hogy nem kell külön program a tápanyag-gazdálkodási terv elkészítésére, ez része a rendszernek, mint ahogy az egész szoftverre igaz, hogy nincsenek külön fizetendő modulok, a rendszer mindenki számára ugyanazt a maximumot nyújtja.

Gazdálkodási Napló vezetési kötelezettsége jóformán mindenkinek van, ehhez pedig remek segítség a szoftver. Nem is beszélve azokról a szaktanácsadókról az országban, akik egyre inkább átvállalják ezt a terhet a gazdáktól. Ők az ARASZ-ban több partnert összefogva, könnyedén tudják kezelni az adminisztrációt. Ügyfeleink visszajelzése alapján túlzás nélkül kijelenthető, hogy a program segítségével akár meg felezhető a naplóírásra fordított idő, vagy szaktanácsadóként akár megduplázhatja ügyfelei számát.

Az Egységes Kérelemből kinyerhető xls beolvasásával könnyített a tábla adatok rögzítése. Az akár több táblát is összefogva rögzíthető agrotechnikai-műveletektől a permetezésen, trágyázáson át, a szarvasmarha állomány ENAR listából történő importálásáig – jelentősen megrövidíti az ARASZ a naplóírással töltött időt. A rögzített adatokból jól használható listák, lehívások állnak rendelkezésre a felhasználók számára, ami szintén nem mellékes. Egyszerű felület, átlátható használat. Ahol lehet, az ARASZ leegyszerűsíti a munkát, a beépített figyelmeztetések segítenek abban, hogy a naplónk ne csak „készen legyen”, de lehetőség szerint hibátlanul álljon rendelkezésre.

 

 

Igyekszünk meghallgatni ügyfeleink kéréseit, milyen listákat, lekérdezéseket szeretnének látni az ARASZ-ba bevitt adataikból. A rengeteg bevitt adat így még nagyobb értéket képvisel, hiszen nemcsak egyszer, a napló beadáskor vagy ellenőrzéskor használható, hanem egy folyamatos kontroll lehet a munkában.

Több év tapasztalata alapján kijelenthető, hogy kialakítottunk az ügyfeleinkkel egy komoly szakmai kapcsolatot, ami mindenki számára előnyös. Bíznak a szoftverünkben, és bíznak az ahhoz kapcsolódó támogatásban. Azonnal (pár órán belül) reagálunk a feltett kérdésekre, meghallgatjuk ügyfeleink fejlesztési elképzeléseit, milyen lekérdezéseket szeretnének látni az ARASZ-ba bevitt adataikból.

Az Arasz előnyeit a fejlesztéseknek és egyszerű kezelésnek köszönhetően, az egészen kis területen, akár már 10-20 hektáron gazdálkodók és a hatalmas, akár több részből álló, több ezer hektáron gazdálkodó cégcsoportok is kiválóan tudják élvezni. Megoldást nyújt kis gazdáknak, szaktanácsadóknak, növényorvosoknak és nagy cégeknek egyaránt. A mindenkori Gazdálkodási Napló követelményeire koncentrál; a könnyedén rögzíthető adatokat hasznos lehívásokkal teszi rendezetté.

Az ARASZ használatához, nincs szükség home-office szoftverre, mert webes felületen használható a szoftverünk bárhonnan – otthonról, irodából, pc-ről, tabletről vagy akár telefonról. Nem kell telepíteni, nem kell frissítenie a szoftvert, mindig az aktuális jogszabályoknak megfelelő frissített szoftvert tudja használni. Nem kell informatikai stáb, rendszergazda az adatok mentéséhez, az új verziók élesítéséhez. A mentéseket (azonnali online és 24 órás elkülönített adattárolóra rögzített) Mi végezzük, saját szervereinken, nem felhőben, és nem bérelt tárterületeken dolgozva!

Ha Önt érdekli az ARASZ, a www.arasz.hu oldalon , vagy e-mailben az [email protected] címen, de akár a facebook-on is a facebook.com/gazdanaplo oldalon utánanézhet. Miután felvettük a kapcsolatot a gazdaság, vagy partnerek számát figyelembe véve készítünk ajánlatot a szoftver használatához. Rendelkezésre áll egy naprakészen tartott Felhasználói Kézikönyv is, amit szerződéskötéskor megkapnak az ügyfeleink.

Sokszor elmondjuk, nagyon fontos: naplóvezetési kötelezettsége jóformán mindenkinek van, ehhez remek segítség az ARASZ.