fbpx

Biztos befektetés, magas hozam

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 23.

Az utóbbi hetekre jellemző alacsony hőmérséklet valamennyi kultúra fejlődését lelassította, a kapások kezdeti gyökeresedését és hajtásfejlődését pedig visszafogta. További komoly stresszt okozott a rövid idő alatt nagyobb mennyiségben érkező csapadék is, hiszen a mélyebben fekvő területeken jellemzően megállt a víz. Annak érdekében, hogy ezek a hatások ne okozzanak komoly terméscsökkenést, biostimulátorok használatával javíthatjuk a növények állapotát, és segíthetjük át azokat a stressz okozta nehézségeken

Partnereink visszajelzései és tapasztalataink alapján ajánljuk Önnek a Timac AGRO kutatócsoportja által kifejlesztett a FERTIACTYL® biostimulátor komplexet. Glicin-betain hatóanyaga javítja a növények stressztoleranciáját, így azok az optimálistól eltérő kondíciók között is képesek az anyagcsere-folyamataik fenntartására, megnövelve ezáltal a túlélés sikerességét. A biostimulátor komplexben található zeatin serkenti a gyökérzet és a hajtások fejlődését, mely könnyebb kilábalást tesz lehetővé a kedvezőtlen helyzetből. A humin- és fulvósavak megvédik a tápelemeket a kimosódástól és lekötődéstől, biztosítva ezzel a fiatal növény tápanyagellátását az ilyenkor jellemző fejletlen gyökérzet ellenére.

FERTIACTYL® ALLEGRO termékünket elsősorban kukoricára ajánljuk, 4-6 leveles állapotban, hiszen a benne található cink az ekkor végbemenő csődifferenciálódási folyamatok elengedhetetlen tápeleme. 2-3 liter/hektár alkalmazásával hatékonyan alapozhatjuk meg a megfelelő hozamunkat.

FERTIACTYL® STARTER termékünk alkalmazható 3-4 l/ha dózissal bármely szántóföldi és kertészeti kultúra korai kondicionálására, mely a hatóanyagok komplex hatása eredményeként egységesíteni tudja a heterogén állományt, mérsékelve ezzel az eltérő fejlettségű növények számát.

Idén is várja Önöket a Timac AGRO Tudásközpont Hálózata!

A modern mezőgazdaságban a rendszerszintű gondolkodás elengedhetetlen. A termesztés során minden technológiai elemre azonos figyelmet kell fordítanunk, az egyik elhanyagolása súlyosan visszaüthet a másik eredményességére. Különösen igaz ez a tápanyag-utánpótlásra, melyet nem helyettesíthetünk új fajtákkal vagy megfelelő növényvédelemmel.

2017-ben e technológiai elem jelentőségének bemutatására és lehetőségeinek kiaknázására jött létre a Timac AGRO Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózat, aminek keretein belül az ország öt pontján (Kecskemét, Nagybajom, Takácsi, Tiszavasvári, Szarvas) állítottunk be kísérleteket. Helyszíneinken a régiókra jellemző általános tápanyag-utánpótlási gyakorlatokkal hasonlítjuk össze saját termékeink és technológiáink eredményességét, valamint vizsgáljuk az egyes trágyázási elemek hatékonyságát és optimális alkalmazását.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerülnek rendezvényeink, elsőként június 4-én Kecskeméten, ahova nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

További rendezvényeinkkel kapcsolatban keresse fel Timac AGRO növénytermesztési szaktanácsdóját.

www.timacagro.hu

www.facebook.com/TimacAGROHungaria