fbpx

Biztos befektetés, magas hozam

Írta: Szerkesztőség - 2019 augusztus 02.

https://agraragazat.hu/wp-content/uploads/2019/08/logo_17.jpg

Az őszi munkák legfontosabb célja, hogy a tél beállta előtt egy kellően fejlett, homogén növényállományt érjünk el. A kiszámíthatatlan időjárás azonban komoly feladat elé állítja minden évben a gazdákat.

Az egyre fokozódó intenzitású repcetermesztésben különösen fontos, hogy a növény kiterjedt, mélyre hatoló, a termőréteget átszövő gyökérrendszert tudjon kialakítani. A megfelelő számú oldalhajtás képződése szempontjából ugyanilyen fontos, hogy jól differenciálódott oldalrügyekkel rendelkező tőlevélrózsás állapot érjünk el. Ebben elengedhetetlen szerepe van az őszi növénykondicionálásnak. Közvetlenül hatva a növényi életfolyamatokra fokozza a tápanyagok beépülését, segíti a télre való felkészülést és az ideális szár-gyökér arány elérését. Ehhez ajánljuk Önnek a Timac AGRO kutatócsoportja által kifejlesztett a FERTIACTYL® biostimulátor komplexet.

Glicin-betain hatóanyaga javítja a növények stressztoleranciáját, így azok az optimálistól eltérő kondíciók között is képesek az anyagcsere-folyamataik fenntartására, megnövelve ezáltal a túlélés esélyét. A biostimulátor komplexben található zeatin serkenti a gyökérzet és a hajtások fejlődését, mely könnyebb kilábalást tesz lehetővé a kedvezőtlen helyzetből. A humin- és fulvósavak megvédik a tápelemeket a kimosódástól és lekötődéstől, biztosítva ezzel a fiatal növény tápanyagellátását az ilyenkor jellemző fejletlen gyökérzet ellenére is.

FERTIACTYL® STARTER termékünk 3-4 l/ha dózissal bármely szántóföldi és kertészeti kultúra korai kondicionálására alkalmazható. Termékünk a benne található hatóanyagok komplex hatásának köszönhetően egységesíteni tudja a heterogén állományt, mérsékelve ezzel az eltérő fejlettségi szintből adódó terméskiesésünket.


1. kép: FERTIACTYL STARTER hatása őszi káposztarepcében (2018. ősz, Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

Idén is várja Önöket a Timac AGRO Tudásközpont Hálózata!

A modern mezőgazdaságban a rendszerszintű gondolkodás elengedhetetlen. A termesztés során minden technológiai elemre azonos figyelmet kell fordítanunk, az egyik elhanyagolása súlyosan visszaüthet a másik eredményességére. Különösen igaz ez a tápanyag-utánpótlásra, melyet nem helyettesíthetünk új fajtákkal vagy megfelelő növényvédelemmel.

2017-ben e technológiai elem jelentőségének bemutatására és lehetőségeinek kiaknázására jött létre a Timac AGRO Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózat, aminek keretein belül az ország öt pontján (Kecskemét, Nagybajom, Takácsi, Tiszavasvári, Szarvas) állítottunk be kísérleteket. Helyszíneinken a régiókra jellemző általános tápanyag-utánpótlási gyakorlatokkal hasonlítjuk össze saját termékeink és technológiáink eredményességét, valamint vizsgáljuk az egyes trágyázási elemek hatékonyságát és optimális alkalmazását.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerülnek bemutatóink, melynek záró rendezvénye augusztus 6-án (kedden) Kecskeméten lesz, ahova nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A rendezvénnyel kapcsolatban keresse fel Timac AGRO növénytermesztési szaktanácsdóját, látogassa meg honlapunkat, vagy folyamatosan frissülő Facebook oldalunkat.

www.timacagro.hu
www.facebook.com/events/2568242789894747/
www.facebook.com/TimacAGROHungaria