fbpx

Bodri Pincészet – Szőlészet-borászat kategória

Írta: Sándor Ildikó - 2020 június 23.

Brand épült a szekszárdi dűlők között

 

 

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben fekszik a Bodri Birtok. Ez több, mint borászat: egy borturisztikai komplexum, rendezvénycentrummal, étteremmel, látványkonyhával, wellnessel, 80 vendégnek szálláslehetőséggel.

A Bodri-borok a közel 170 hektáros ültetvényből és a hozzá kapcsolódó integrált területekről bekerülő szőlőből készülnek. A terület kiváló fajtája többek között a Merlot, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Kadarka, Malbec, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Olaszrizling és még sorolhatnánk. Az eredmény pedig 600 ezer palack bor évente. Dr. Bodri István 21 évnyi munkája nemcsak a teraszos szőlőültetvényeken, az itt érlelődő borokon látszik, itt áll Közép-Európa legnagyobb, újonnan épített, a löszhegybe süllyesztett 12 kupolás pincéje, amely Heimann Ferenc tervei alapján félmillió rusztikus téglából épült. A 80 éves kadarka ültetvény, a közel 20 éves, 300 m2-es érlelő, a monumentális pincerendszer, a már 24 ezer literes tárolókapacitás mellett jól megfér a közelmúltban épült, korszerű, 1.400 m2-es rozéüzem is. Mindez szinte láthatatlanul, a szekszárdi tájba illeszkedve.

Ez valóban több, mint borászat: a Bodri névhez fűződő, szekszárdi Optimus brandhez nemcsak jó borok, hanem már pálinka, csokoládé, szőlőmagolaj, sör és Costa Ricán termelt kávé is csatlakozott.