fbpx

VM: rendben lezajlott a hegyközségek megújítása

Írta: - 2013 november 18.

Rendben lezajlott a hegyközségek szervezeti megújítása, de még számos finomhangolásra van szükség ahhoz, hogy valóban egy európai szemléletű, innovatív testületté váljanak a hegyközségek, amelyek méltóképpen képviselhetik majd a borágazat egészét – mondta Fazekas Sándor a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.

 

VM: rendben lezajlott a hegyközségek megújítása

 

 

A vidékfejlesztési miniszter munkamegbeszélésen egyeztetett a szervezet jövőbeni kihívásairól a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) új elnökével, Tornai Tamással, valamint a szervezet alelnökével, Frittmann Jánossal.

A közlemény szerint Tornai Tamás hangsúlyozta: készen áll arra, hogy működőképes pályára állítsa a 22 borvidékért felelősséget vállaló szervezetrendszert.

Frittmann János szerint alapvető fontosságú az átadás-átvételi folyamatok részét képező pénzügyi és gazdasági jellegű dokumentumok áttekintése, hogy tisztában legyenek azzal, milyen jelenleg a működőképesség és milyen ráfordítások szükségesek a tervek megvalósításához.

A közlemény szerint az elnökségi ülés után küldöttgyűlés keretében négy jelölt közül Bodnár Pétert választották a HNT új főtitkárává.

 

MTI 2013. november 15.