A Budapesti Nagybani Piac idén is csatlakozik az Élelmiszerbank Adománykonvojához

Október 16-án, az Élelmezés Világnapján Adománykonvojt indított a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Évente a világszerte előállított élelmiszer egyharmada, mintegy 1,3 milliárd tonna ehető étel végzi a szemetesben. Csak Magyarországon 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe, mely fogyasztásra legtöbbször még teljesen alkalmas lenne.

Az Élelmiszerbank és a Budapesti Nagybani Piac több, mint egy éve tartó stratégiai együttműködésének köszönhetően, a piac idén is több raklapnyi friss zöldséget és gyümölcsöt juttat el a rászorulóknak az Adománykonvoj segítségével.

-A Nagybani Piaccal évek óta dolgozunk együtt, és stratégiai együttműködést is kötöttünk a zöldség és gyümölcs élelmiszerfelesleg mentésére. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Budapesti Nagybani Piac idén már harmadik alkalommal csatlakozott az Adománykonvojhoz. Az általuk felajánlott zöldség és gyümölcs adományoknak nagy jelentősége van, hisz vitaminokban gazdag, egészséges táplálékot jelentenek minden rászoruló számára- mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank alapítója, elnöke.

A Budapesti Nagybani Piac számára fontos a természeti források fenntartható használata, az élelmiszerpazarlás- és veszteség mértékének csökkentése, a szegényekről és élelmiszer-bizonytalanságban élőkről való gondoskodás. Ezért is működik együtt évről évre a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel.  

Összeállította: Kalmár Nárcisz